Alla inlägg under april 2012

Av Lisa Sund - 22 april 2012 17:47

Eftersom William inte åt ordentligt igår så vaknade han naturligtvis på natten och var hungrig. Vi gick ner i köket och åt lite glass (något som jag antog att han skulle få ner). Han åt ytterst lite men verkade tycka om det. Han verkade inte riktigt komma ihåg glass, även fast vi åt glass igår men den var ju hemmagjord så den var ju lite annorlunda. Han kände att den var kall så han sa "is kall" som han alltid brukar referera till när någonting är kallt.


För att vi var uppe lite på natten så tog han lite sovmorgon. Pappa fick för en gångs skull vakna för egen maskin vid 7.30 och sedan vaknade William vid kanske 8.15 Det tyckte Anders var mycket skönt, det har han inte fått göra på mycket länge. Eftersom han sov så länge så hade jag tänkt att vi skulle hoppa över dagens nap, men han verkade så otroligt trött efter bara någon timme så jag försökte lägga honom men han ville absolut inte. Han var säkert gnällig för att han både var trött och hungrig, men på något vis så vill han inte äta ordentligt nu heller. Det fick i alla fall bli sista dagen med kakor och bullar och glass dieten, annars så kommer han väl tro att han alltid kan få det. Han har ju ätit rätt mycket frukt och grönsaker under de här dagarna också iofs.


Idag kom i alla fall Erika, Martin och lilla Agnes på besök. Jag har sett jätte mycket fram emot att få träffa dem igen, eller ja det var ju första gången jag fick träffa Agnes. Helt plötsligt kändes min lilla Nova som en jättebebis :) Hon är ju dubbelt så gammal som Agnes. De låg så sött i gymmet bredvid varandra. När den ena gnällde så skulle den andra också gnälla lite :) Det är bara så synd att Sverige ska vara så himla avlångt. Kan vi inte bara ta och trycka ihop det lite så att allt blir mycket närmare, då skulle jag kunna umgås med Erika och Agnes mer än någon gång per år. Det är ju så kul att en barndomsvän har fått bebis nästan samtidigt som mig :) Det var ett jätte trevligt och avslappnat besök, en helskön söndag.


   


Efter besök så tog vi på oss lite kläder och knatade iväg till lekplatsen en sväng. Något som William har längtat mycket efter, även fast det regnade ute så hade han jätte skoj. Nova somnade som en stock i vagnen trots att hon precis hade sovit, det är tydligen jobbig att ha kompis på besök. Skönt att hela familjen kom iväg och tog en liten promenad.


William har inte ätit bra idag heller :( Han sitter nu i soffan med en skål med frukt och tittar på bollibompa. Nova ligger och sover bredvid mig i sin säng. Jag ligger i sängen och tittar på roomservice på kanal5play. Jag har under de senaste dagarna plöjt igenom alla Arga snickaren som de hade, en riktigt bra show, men nu är det dags att plöja lite roomservice.

Av Lisa Sund - 21 april 2012 18:41

Barnen sov riktigt bra inatt.  William vaknade iofs vid 05.30 och ville inte komma in och sova hos mih han skulle prompt in till pappa som verkligen behövde få sova. Dom somnade till slut i gästsängen båda två och sov ända fram till 7.30 Nova sov till 6.30 sen var hon jätte glad och låg och pratade med mig.


Ja och idag blev det 30 årskalas. Det var lilla Emil som fyllde 30 år. Det var både föräldrar och syskon hemma i deras lilla lägenhet. Ska man på kalas så ska man ju vara finklädd också, även om man inte vill vara med på bild :)


 


God mat blev det naturligtvis, det blev verkligen ett ihopplock av piknick mat som det egentligen skulle ha blivigt. Vädret tillät dock inte piknick idag. Sen blev det present öppning, undra vad man får, OH! Balsamvinäger :) Vi hade tänkt att köpa äkta men det kostade tydligen 1000kr för 1 dl så vi kände att vi går nog ner ett par steg för att fortfarande få en fin råvara men kanske inte så dyrt.


   


När vi kom hem var det dags att städa lite. Anders ställde upp köksstolarna på köksbordet för att kunna dammsuga och moppa under. Då gick William dit för att köra lite bil bland stolarna. Naturligtvis så ramlade en stol ner och på honom :( Han fick en liten rodnad och troligtvis en bula på ena ögonbrynet. Stackars liten! Han som fortfarande kämpar med aptiten, han har inte fått i sig mycket mat idag heller. Men efterrätt hemma hos Emil, det gick hem. Det var hemmagjord glass och cheesecake. Det var både saffransglass och körsbärsglass. Mmm..  



Av Lisa Sund - 20 april 2012 18:27

Jag började dagen med att ramla i trappan, eller nja inte ramla utan halka ner ett par trappsteg. Vi borde verkligen sätta något halkskydd, inte för att det händer så ofta, men snart börjar ju William gå i trappan själv också, och då kan det ju hända oftare. Jag har nog bara ramlat en två tre gånger och Anders bara en och vi har ju bott här över ett år. Hur som helst så var det tur att jag inte bar på ett barn just då, då vet jag inte vad jag hade gjort. Det gick väl bra tyckte jag, det gjorde lite ont i lilltån men jag tog av strumpan och tittade och tyckte inte jag såg nåt. Lilltån är ju inte så lätt att vika även när den inte gör ont och vifta kunde jag ju göra så jag tyckte det inte var så farligt.


Sedan hade jag tänkt att äntligen skulle William få gå ut lite som han älskar så mycket, men vi har ju hållit oss inne medan han har varit sjuk. Ja då får det för sig att snöa idag, och då känner inte jag att gå till lekplatsen direkt. William stog och tittade ut vid altandörren och sa "ute kallt" fast han såg ändå så himla sugen på att gå ut. Vi får hoppas på en fin härlig helg så vi kan vara ute massor. kanske synd att man inte har en stor skräpig gård som man borde städa upp så kunde man ju göra lite nytta också. Aja, vi har ju ett skräpigt förråd som borde rensas istället iofs.


Sedan när Anders kom hem så for vi iväg en sväng till gränby för att handla lite presenter. Det är en populär månad att fylla år i nu. Det skulle ha blivit en liten picknik lunch imorgon med födelsedagsbarnet men det får nog bli någon sorts innevarriant av det, eftersom vädret inte är direkt piknick väder. Så jag knatade runt på Gränby med barnvagnen och båda barnen, tyckte väl att det känndes lite i tån då med men det var säkert inget.


Till middag blev det korv och macaroner för att William gillar korv, han har inte riktigt fått upp aptiten efter sjukdomen så vi ville att han skulle börja äta nu. Det gick trögt. Till lunch åt han bara en köttbulle och till middag så blev det bara ett par korvbitar. Vi tänkte att det går nog att muta i honom lite mer mat så vi tog fram kexen som han fick i påskägget och tyckte så mycket om. Han brukar hosta till när han äter dem men jag har väl inte tänkt på att det är kanske varje gång. Den här gången satte han ordentligt i halsen först en gång så jag fick dunka honom i ryggen sedan en gång till och då fick jag ta och klämma honom på magen. Jag har ju gjort det på förskolan flera gånger men Anders blev riktigt rädd. Vi kom fram till att kakorna måste vara för hårda och han väljer att inte tugga dem så mycket och sväljer därför för stora bitar. Så i soporna med resten av kakorna.


 


När jag tryckte han på magen så fick han ju upp kakan men han fick upp mer än så, han lyckades få med hela middagen också. Så all näring vi just fått i honom åkte ut lika fort. Ja han kommer troligtvis vakna och vara hungrig inatt. Sånna här gången man önskar att han drack välling.


Eftersom han kräktes på mina strumpor så var jag tvungen att ta av dem och då såg jag ju hur tån egentligen såg ut. Den var kanske inte så fin som jag hade trott. Den går ju fortfarande att vifta på, men undra om man borde besöka någon för den.


 


Jag tycker inte den ser så farlig ut. Anders tycker jag ska åka in. Men men jag tror jag tar och sover på saken. Nu får vi hoppas att vi klarar oss ifrån olyckor på ett tag. William hoppar nu runt i våran säng och är inte ett dugg trött. Han sitter och tittar när pappa spelar lite DS. Nova ligger och pratar i spjälsängen trots att hon varit vaken supermycket idag. Ja inte hade man trötta barn idag inte.

Av Lisa Sund - 19 april 2012 18:13

Min stackars lillkille har fortfarande feber. Natten som var gick ju så bra. Han vaknade bara en gång och satt upp i sängen och smågnällde lite när jag gick in i rummet. Jag kände på honom men han var riktigt sval så jag lade bara ner honom i sängen igen och han somnade om så fint. Det är så han brukade göra om nätterna, troligtvis för att kolla om vi var kvar eller nåt. Det kändes bra, Anders trode jag skulle lämna han till förskolan idag för att natten gick så bra. Men jag tycker att vara ute i skogen en hel dag hjälper nog inte att bli frisk. Tur var väl det att han fick stanna hemma eftersom att febern började stiga igen efter lunchnapen. Han är fortfarane inte den som gnäller eller klagar. Han blir mer kelig, han vill sitta i knä och läsa böcker. Kommer upp på fötter ibland för att springa ett par varv runt soffbordet med en bil för att sedan komma och villa sitta i knät igen. Det är klart man behöver extra mycket kärlek när man är sjuk. Han fick tag i pappas hjärtkudde och gick runt och kramade den.


   


Han har fortfarande pyamasen på sig här, så det var innan febern började stiga ordentligt. Jag tog då av honom pyamasen och satte på en t-shirt för att svalka. Vill helst inte ge febernedsättande på dagen och han klagar ju inte så det verkar vara uthärdligt.


Än så länge har resten av familjen klarat sig bra. Vi får väl se till helgen om vi ligger deckade allihopa. Just nu tittar William lite på "bompa" och hostar en massa. Han hostade inatt också, vi får se hur denna natt går. Nova har iofs haft en sovdag idag, det kan ju vara tecken på att hon är på väg att få någonting.

Av Lisa Sund - 18 april 2012 18:20

Nova verkar vara livligare i sömnen än William, iaf med huvudrörelserna. Jag kommer inte ihåg att William fick babyflint någonstans men Nova har ett ordentligt kalt område redan. Jag som vill börja fläta lite hår och sätta upp lite tofsar. Jag tror inte jag kommer att få tillstånd att låta Williams hår växa ut så jag får pilla med det. De satte upp hans lugg i en tofs på förskolan en gång och så fort Anders kom hem ifrån jobbet så drog han ur den.


   


William har fått vara hemma från förskolan idag också. Vi får hoppas att han blir frisk snart. Han hade säkert feber innan jag la honom efter lunch idag (hade dock förlagt termometern så kunde inte bekräfta). Han var iaf väldigt varm, så han fick ligga med endast lakanet utan täcke. Jag fick ju sova ut natten som var så idag har det inte varit några bekymmer med barnen alls. Anders fick gå upp när William vaknade när suppen slutade verka och fick titta lite på tv innan nästa supp började verka igen. Nu verkar William förstå att det som vi stoppar i rumpan faktiskt hjälper honom och blir inte lika ledsen längre som när han var yngre. Det har blivit mycket tv tittande de här dagarna som vi varit hemma, jag vill inte riktigt gå ut med honom när han är febrig.


Just nu ligger Nova och sover bredvid mig i spjälsängen. Hon somnade fint efter att jag ammat henne, inte så mycket skrik ikväll. Jag stoppade i nappen ett par gånger och hon sög lite på den och då blev hon lugn, men det är fortfarande fingrarna som lugnar henne bäst. Vi badade båda barnen innan läggning idag, Nova verkade tycka det var härligt och låg och sparkade och skvätte med benen mycket. William har tittat lite på "bompa" (bollibompa) och försöker nu somna. Pappa sitter på en stol utanför rummet, då går det lite lättare att ligga stilla och försöka somna.

Av Lisa Sund - 17 april 2012 18:12

Stackars lilla William vaknade strax efter pappa kom hem vid 23 tiden och hade 39 graders feber. Pappa gick ner och gav lite febernedsättande så satt de och myste lite i soffan tills den började verka. Då kom de upp och han ville sova hos mamma men kom inte riktigt till ro. Eftersom jag har Nova sovandes i spjälsängen aldeles bredvid så måste ju William vara ganska tyst och det är inte alltid så lätt. Till slut så somnade han iaf bredvid mig med rumpan i vädret och helt utan täcke.



Dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig när William var tvungen att stanna hemma ifrån förskolan. Egentligen skulle Nova och jag ta bussen till Knivsta och så skulle jag gå till tandläkaren för första gången på 15 år typ. Jag ringde dem på morgonen och talade in ett meddelande på telefonsvararen och sa att jag inte kunde komma. Jag lämnade både namn, personnummer och vilken tid jag skulle ha gått dit men ändå så ringer de 20 minuter efter min avsatta tid och undrar vart jag är. Jag sa att jag lämnat ett meddelande och då sa de att de fått ett meddelande där de inte kunde höra vad man sa, hmm konstigt. Aja, jag får gå til tandis i slutet av månaden istället då jag har bil igen och slipper krångla med buss.


Så idag har vi varit pyamas familjen, vi har gått i myskläder. Nova räkade bajsa ner sin pyamas så jag bytte till en dress som jag själv sydde när jag gick i högstadiet. Jag undrar verkligen vad jag tänkte med när jag var 14, det ser ju ut som en pajas kostym. Åsså en mössa på det, haha och det bästa av allt har jag vikt in i mössan, det var öronlappar på den.


   


Idag var det stora sälja majblommor dagen, vi har haft skolbarn som ringt på dörren hela dagen och velat sälja. Jag köpte en sån där pin i år igen. Jag hoppas jag hittar förra årets snart igen, så jag har en för varje år vi bott i huset.


Just nu sitter pappa och William och myser i soffan. William hade 39 graders feber igen och har fått febernedsättande. Det blir nog lite tidigare sänggång idag för stackarn. Så borde han vakna innan vi somnar och kan ge honom en ny supp. Nova ligger och sover i spjälsängen här bredvid mig. Hon ligger och smygnyler lite. Jag får hoppas att min pajaskostym inte är för varm inatt. Iofs så brukar hon sova utan täcke hela nätterna, så det borde gå bra.

Av Lisa Sund - 16 april 2012 18:39

Ja idag skulle Anders ha dubbla möten på jobbet samt lite radiostyrdbiltävling efteråt, så han kommer inte hem förrän JÄTTE sent. Eftersom det är måndag så har William inte heller varit på förskolan. Så idag har jag haft barnen hela långa dagen och ska ha dem hela långa kvällen. Dagen har gått alldeles utmärkt! Vi har varit till två olika lekplatser och gungat och åkt rutchkana som William fullkommligt älskar. Det blev två olika lekplatser för på eftermiddagen så skulle vi posta ett brev först och då gick vi till en lekplats närmare brevlådan.


Vi glömde bort att bada lite igår så jag passade på att slänga i grabben i plurret. Eftersom han har så torr hud har vi fått rådet att inte bada mer än två gånger i veckan så vi brukar köra onsdagar och söndagar. William älskar att bada och skulle säkerligen kunna sitta hur länge som helst. Han brås lite på mig när det gäller vattentemperaturen dock, han vill ha ganska varmt och skönt. Självklart så ska alla baddjuren ställas upp i långa fina rader. Han verkar brås på mig med där, symetri och ordning och reda.


 


Jag la Nova i babygymmet medans William badade, hon var så nöjd och glad att ligga där så. Hon griper så otroligt mycket efter alla sakerna som hänger i gymmet och tycker om att undersöka dem. Hon har börjat lite smått att föra saker till munnen också. Idag blev den fina bodyn som Viktoria sydde åt henne dagens andra ombyte, eftersom vi kissade ner första klädsetet idag.


 


Just nu ligger Nova och sover bredvid mig, småsnarkar lite. Det går verkligen superlätt att natta henne. Jag ammar henne vid 18 då har hon oftast fått vara uppe från 16 eller 16.30 och sedan lägger jag bara över henne i spjälsängen och hon somnar själv. Som man kämpade med William och sövde på armen och vaggade i vagnen och försökte på alla möjliga olika vis. Just nu så har William party i sitt rum, han uttnyttjar verkligen sin nya frihet att han själv kan gå ur sängen. Igår höll han på fram till 20.30 då fastnade han med fingrarna i garderobsdörren och då kännde han att det kanske var dags att sova när vi la tillbaka honom i sängen för 2011:e gången. Vi får se hur länge han håller på idag. Han har verkligen kommit på att om han är riktigt tyst så hör vi honom inte och då kan han leka. Han är för gullig :)

Av Lisa Sund - 15 april 2012 18:22

Igårkväll satte jag upp lite bokstäver och siffror på frysen i Williams höjd. Det var det första han såg i morse (enligt pappa, jag sov som en stock) och började genast flytta omkring siffror och bokstäver. När jag klev upp så började jag pilla bland bokstäverna igen och då kom William och skulle vara med, det blev många 8, som han nu verkligen känner igen.


     


Sen så fick jag Nova att äntligen ta nappen och hålla kvar den ett par minuter utan att hålla på att försöka kräkas på den. Hon vill fortfarande försöka få in fingrarna emellan, men nappen satt kvar ett bra tag, så det är väl bara att fortsätta och nappträna. Känns helkorkat att försöka få en dålig ovana för barnet, men hellre en napp än tummen.


   


Idag hade vi grannmöte också. Vi är på gång att starta en ny samfällighetsförening som ska ha hand om vägen och el och vatten ledningar. Så alla 8 hushållen samlades på en altan och stt och snackade lite. Det skulle bestämmas ledning och Anders åkte på sekreterare, men men, vi får hoppas att det inte blir så många möten. William fick iaf komma ut lite och leka med lite barn.



Idag lyckades vi äntligen få till lite vårstäd av master bedroom och hobbyrum. Det var skönt. Vi hade först tänkt skippa det men vi fick lite extra energi när William vaknade efter sin nap. Äntligen byggde vi ihop sista delen på sängen också. Eftersom vi inte hittade skruvarna till sängen när vi flyttade så glömde vi bort en del när vi väl skruvade ihop den. Men nu så är alla delar på plats igen, skönt. Dock verkar den ha blivit lite skev så man vågar inte sitta på kanten längre.

 

Nu ska det bli lite mys med älsklingen, får vi bara hoppas att barnen tillåter det :)

Ovido - Quiz & Flashcards