Alla inlägg under juni 2012

Av Lisa Sund - 6 juni 2012 18:44

Idag åkte vi iväg till Husabymarken för att titta på en medeltida marknad och lite tornerspel. Vi åkte tillsammans med Vilma och hennes familj och det var så trevligt. Massor av folk som var klädda i medeltida kläder och en massa handarbetade smycken och hemmagjorda sylter. Vi var tvungna att springa förbi alla marknadsstånden på vägen till tornerspelen för vi var lite sena. Men vi hann fint till tornerspelet, men det var väldigt mycket folk där så Anders slängde upp William på axlarna. Det var inte så populärt till en början, men så fort hästarna började röra på sig så blev det spännande. Han kom av sig lite ibland och ville komma ner igen men så hände det något spännande och då gick det bra. Riddare Bockskägg var Anders favorit så William och pappa stog och hejjade på honom tillsammans.


       


På vägen tillbaka så passerade vi ett medeltida lyckohjul bestående av en mus som skulle springa in i olika numrerade hus. Den var inte så rolig tyckte William för det hände inte så mycket mellan de olika dragningarna. Sedan såg vi att man fick klappa hästarna och det gick pappa och William gärna och gjorde. William var lite avvaktande i början men till slut så vågade han röra hästen och det var nog ganska häftigt.


 


Till lunch blev det viltsvinskebab, det var riktigt gott. Det var som ett pitabröd med viltsvin, dovhjort och nåt annat vilt. Sedan var det lök, sallad och en supergod sås till, mums. Nova var mycket nyfiken i början och var nästan på väg ur vagnen. Efter någon timme blev hon trött och somnade till lite. Det gick förbi ett medeltidaband ganska nära vagnen och då dök det lilla huvudet upp med en väldig fart men så fort de gått förbi så somnade hon igen.


Väl hemma igen så fortsatte vi med Novas rum. Anna och jag började med sista lagret lila innan middagen och så blev det första lagret vitt efter middagen. Nu får vi bara hoppas att det blir bra och att maskeringstejpen har hållit tätt och inte förstört någon list eller den lila målningen. Imorgon blir det ett lager vitt till och då hoppas jag verkligen att det ser bra ut, för nu ser det väldigt flammigt ut.

Av Lisa Sund - 5 juni 2012 19:41

Idag var det sommarfest på Williams förskola. Klockan 16 så började de älsta barnen sjunga lite sommarsånger framme på scenen. De hade tur med vädret för det började dugga precis innan det drog igång men det slutade igen. William var väldigt kinkig och gnällig under sången och tyckte nog inte alls att barnen skulle sjunga. När de hade sjungit klart så var det dags att fika, och det ville William mer än gärna. Han verkade riktigt hungrig och det var säkert därför han var så kinkig. Han blev iaf överlycklig när han såg att han skulle få en bulle och saft. Han åt gladligen upp äppelbitarna och majskrokarna också. Han hade tillverkat en lite blomsterkrans, eller ja alla barnen hade gjort en egen krans att ha i håret. Han var jätte söt!


   


Vi har idag också slipat allt spackel och målat första varvet med den lila färgen. Vi funderar dock på att det kanske vore bra med grundfärg ändå, för tapeten under var ganska mörk och lyser igenom kanske lite väl mycket. Tokit mycket damm blev det iaf när man slipade spackel, vi var tvungna att fixa lite bandanas så att man inte skulle få i så mycket i lungorna. Anna och jag var riktigt tjusiga efteråt så vi var bara tvungna att ta lite kort. Man kännde sig som en gammal tant när man var så gråhårig.


   


Nova har varit kinkig nästan hela dagen. Jag undrar verkligen om det är en tand på gång. Jag såg på gamla kort att William hade fått sin första tand ungefär på sin 5 månaders dag, så då borde hon få en snart.

Av Lisa Sund - 4 juni 2012 17:59

Vilka stora barn man börjar få. William har ju nu fyllt 2 år och idag tog jag bilder i fotöljen som jag gjorde när han var liten också. Den där krokodilen börjar se liten ut nu bredvid min stora kille. Jag har funderat på om jag inte ska börja ta stående bilder istället, kanske framför ytterdörren eller någontng så man ser hur barnen växer med åren. Jag fick iaf ett ganska bra kort på en annars ganska tvär och kinkig kille. Innan han fick spackel över hela kläderna, för man måste ju vara med och hjälpa pappa och spackla inne i rummet, han gick och strök sig längs väggen och fick spackel på hela ryggen.


 


Nova blir ju också 5 månader imorgon så vi tog hennes månadsbilder samtidigt. Den övre bilden är Nova och den undre är William.


   


Sedan kom Vilmas familj på lite tårtfika idag också och för en gångs skull så bråkades det inte så mycket om vem som skulle ha trehjulingen. Fast helt plötsligt ville båda sitta på flaket istället.


 


Sedan en liten jämförelse med William 1 år och William 2 år.



   

.







Av Lisa Sund - 3 juni 2012 19:12

Idag blev det barnkalas för William. Det blev 3 tappra familjer som vågade sig hit trots alla olika besked. Vattkoppor eller inte, plus att jag skrev fel dag på inbjudan också, men vi fick som sagt ihop en liten skara vänner.


Det var lite svårt att öppna paket även idag, men det fanns alltid någon kompis som var berädd att hoppa in och hjälpa till. William hade inga problem att det var någon annan som ryckte och slet i hans paket, han var mest nyfiken på vadsom fanns innuti. Av Vilmaoch Emma så fick han ett nytt lok som var så roligt att leka med. Av Isabella fick han en vagn med klossar i med både siffror och bokstäver på (mamma stor gillar).


         


Sedan blev det ju lite fika idag också, gästerna var lite hungriga så jag hann inte få något kort på hela tårtor, men det blev iaf två helt nya tårtor idag. Vi gjorde en klassisk med marsankräm och jordgubbsylt i och massor av jordgubbar som ganering. Sedan kom jag på den brillianta idén att testa chokladpudding och jordgubbsylt i den andra och chokladbokstäver som ganering. Det blev faktiskt riktigt gott. Får komma ihåg det til en annan gång. Vi gjorde några extra cupcakes till idag också. Både Vilma och William åt ordentligt, så det var nog godkännt fika.


     


Det är skönt att kunna pusta ut lite nu när kalas är över. Det har varit roligt men nu ska det bli skönt med lite lugn och ro igen, utan en massa planering och timing av naps och bakverk. Nova var lite mer vaken under detta kalas men det var väl tur det för det var några kompisar som inte hade träffat henne än.

Av Lisa Sund - 2 juni 2012 20:32

Nu kanske jag hinner få ner lite mer av mina tankar om gårdagen. Jag var lite trött och stressad när jag skrev igår natt. Det var ju första gången jag lämnade Nova så det var lite nervöst. Men jag hade så trevligt där borta så jag ringde bara och kollade hur det gick en gång och då gick det så bra. Första gången hon åt med flaska (pappa glömde kamerna naturligtvis) det hade tydligen också gått bra, men hon hade inte ätit så mycket. Hon sov bra hela nätten även efter jag kom hem, vaknade bara en gång vid 3.


Sedan var det dags för Williams kalas för släkten idag. Det blev "pappas" och "famlor" eller farmor och farfar som de också kallas som kom på besök och 2 stycken mostrar. William tyckte det var jätte kul med besök och kom igång ganska snabbt, även fast han var nyvaken när de kom. Nova sov som en stock, sitt längsta pass någonsin så vi han med paketöppning utan lillasyster. Det började med lite såpbubbelblåsning.


 


Sedan utnämde William "pappas" som första paketöppnare. Han fick hjälpa till med alla paketen som inte ville gå upp på en gång, vilket var alla. Det här med tålamod får vi nog öva lite på.


 


Favoritpresenten var nog gröna tåget som kunde åka alldeles av sig själv. Fast man måste nog hjälpa det lite på traven.


 


Ett paraply var en ny lite läskig manick. William ville då rakt inte stå under det i början, men gärna släpa det efter sig och säga "titta regnar".


       


Han fick ett par nya spel till sin Nalle Puh spelkonsol av mamma och pappa. De verkade lite spännande, men bland alla leksaker så försvann de nog lite i virrvarret.


 


Det blev lite cupcakes till fikat. Vi hade skrivit William på en utav dem, den gick hem hos grabben.


 


Det här med att blåsa ut ljuset på tärtan var lättare sagt än gjort. Han förstog att det brann och att man skulle blåsa för att släcka ljuset, men det kom lite för lite luft för att blåsa ut det, vi fick hjälpas åt allihopa till slut, men den här gången hade han iaf tålamod, han blåste en väldans massa gånger utan att ge upp.


 


Under fikat passade Nova på att smaka lite på Williams nya presenter, och de verkade godkända hos henne också. Pappa passade på att ta ett kort på systrarna Sund också.


   


Det var en trött liten kämpe som kröp upp i soffan på kvällen och fick spela lite "Bilar" istället för att titta på Bollibompa. Men han var nog väldigt nöjd med dagen. Han har lärt sig att har fyllt 2 år iaf, så den frågan kan han svara på, idag iaf.


 


Nu gäller det bara att se vilka tappra kämpar som vågar sig hit imorgon på barnkalas. Det har blivigt en hel del turer fram och tillbaka med misstänkta vattkoppor, men nu är det iaf konstaterat att det inte är det utan han troligtvis är allergisk mot något. Oavsett hur många som kommer så kommer han nog vara nöjd med sitt tvåårsfirande. När jag berättade att det skulle komma barn imorgon så sa han "träffa Vilma" så vi får väl hoppas att hon vågar sig hit :)

Av Lisa Sund - 1 juni 2012 23:26

Vattkoppor eller inte det är frågan. Anders är helt säker på att William har fått vattkoppor men jag är lite mer osäker. Det började igårkväll med att han inte ville sova och satt och kliade sig en massa genom tröjan. Men än så länge är det bara en massa knotter på mage och rygg och de borde enligt mina kollegor som har äldre barn ha blivit lite större blåsor vid det här laget. Ja vi har iaf varnat alla som ska komma på kalas på söndag att det kan vara så att vi har vattkoppor i huset.


Jag är just hemkommen ifrån jobbets sommarfest. Härligt att träffa alla kollegor igen, även fast jag träffade dem i onsdags också men det var så hastigt och så var det ju en massa barn och föräldrar med då med. Det har varit en härlig bubblar kväll om allt mellan himmel och jord. Tack alla härliga tjejer!! Det är så härligt att nu ha friheten igen att själv kunna sätta sig i bilen och åka iväg på kvällen. Tidigare hade Anders fått rycka upp båda barnen i sängen för att hämta mig och sedan vet jag inte alls vad de fått för natt.


Barnen hade tydligen skött sig exemplariskt medans jag var borta. Jag som hade pumpat hela morgonen för att Nova skulle ha nog med mat för natten. Men hon hade tydligen bara vaknat en gång och knappt ätit någonting då. Imorgon blir det släktkalas, då får William en härlig dag, så vi får hopas han får en bra natt.

Ovido - Quiz & Flashcards