Alla inlägg under juni 2012

Av Lisa Sund - 22 juni 2012 20:50

Det bidde inte att åka till Dalarna denna midsommar, det bidde att stanna hemma med febrig William istället. Han har varit lite smågnällig hela dagen trots att han fått ha nappen i stort sett hela dagen, aja, det får bli bättring på det imorgon. Han verkar ändå ha kunnat njuta lite av att vara hemma med både mamma och pappa, det har blivigt en hel del tv tittande och lite tv spelande.

 

Dagen till ära så satte jag iaf på Nova den fina mössan som hon fick av farmor, den känndes som att den passade till midsommar. Hon drog av den lika fort, men jag hann få lite fina kort iaf.

 

 

 

Det blev en härlig midsommar middag ute i det varma härliga vädret. Anders fick sin sill, men han var också den enda som åt det. Vi andra åt köttfärspaj efter önskemål. Anders gjorde en ljuvlig paj som nästan tog slut. William åt i stort sett ingenting, han sparade sig till kvällens efterrätt som blev blåbärspaj. Inte så vanligt till midsommar kanske men det är Williams favorit och är man sjuk så är man.

 

 

 

Anders var iväg till återvinningscentralen en sväng, soporna höll på att svämma över. Efter att han kom hem så stoppade jag ner William i en av påsarna, det var tydligen riktigt roligt.

 

 

 

Jag fick Nova prova mina glasögon också. Jag hade inte kameran med vid första tillfället, då hade hon jätte fina leenden. Hon var inte lika glad andra gången då jag faktiskt hade kameran i beredskap. Men det är klart man är lik mamma :) Äntligen ett barn som ser ut som mig också :)

 

 

 

Nova började igårkväll att dra sig upp till krypställning. Hon var nog inte riktigt medveten om det själv för hon var helt fokuserad på att få tag i alla möjliga prylar runt omkring sig. Jag trode först att det bara var en slump men hon gjorde det flera gånger, så det kanske är någonting på gång. Hon ålade runt längs i stort sett hela vardagsrums golvet idag. Vi hade fullt upp att plocka papper och dammtussar ur munnen på henne. Hon är verkligen snabb. Jag passar på att lägga in en bild när William stog i krypställning för första gången också, han var då 7 månader. Nova har grön tröja och William har röd.

 

   

 

Jag börjar nu inse att det kanske var lite korkat att låta William få en 3 timmars nap på dagen eftersom han nu är kvittrande pigg och försöker komma med alla möjliga ursäkter för att slippa ligga i sängen. Han är dock inte ledsen vilket glädjer mig, han är superglad och inte gnällig alls helt plötsligt. Nova vaknade efter en time efter första nattningen som vanligt men jag var inte i rummet denna gång så jag hörde henne inte på en gång. Innan jag kom in i rummet så hade hon somnat om. Känns hemst att behöva tänka på det men bvc sköterskan kanske hade rätt att det är dags att sluta amma på natten någon gång mellan 5 och 6 månader. Jag vet inte om jag är redo för det bara.

Av Lisa Sund - 21 juni 2012 17:55

Så var det dags för William att få feber igen. Han vaknade inatt och var jätte varm, sedan har han haft feber nästan hela dagen och gått runt på alvedon och ipren. Han fick en i morse och sedan satt han i mitt knä och tittade på Pingu på datorn och helt plötsligtså ryckte han till igen. Han hade då kallsvettats lite för han hade tyckt det var skönt när jag höll mina händer över hans för han var så kall. Men muskelryckningarna tycker han verkligen inte om. Han började gråta på en gång och ville att mamma skulle hjälpa. Man känner sig verkligen maktlös då. Han fick glass till lunch idag och har fått gå med nappen nästan hela dagen. Man vet ju hur mycket man förstör när man gör undantag på saker, men man tycker ju så synd om honom.

 

Nova verkar ha klarat sig än så länge, men man vet ju aldrig vad som kommer sen. Nova var med Anna och mig till Gränby idag. Verkligen sjukt mycket folk, men det är väl inte så konstigt eftersom det är midsommarafton imorgon. Vi får se om vi kommer iväg till Dalarna. Det är inte snöllt mot någon att åka med en febrig kille, särskilt om det är förstadiet till vattkoppor. Det verkar gå nu på förskolan och är det vattkoppor han har fått så borde de visa sig imorgon.

 

Jag passade på att köpa en liten midsommarpresent till William, en sorts inverterad pärlplatta. Han tyckte den var jätte rolig. Han satte "bollar" på nallens byxor och nallens näsa. Riktigt härligt pedagogisk leksak.

 

   

 

Sedan hjälpte han också pappa att laga barnvagnen som gått sönder. Innerslangen i ena däcket hade fått pyspunka så det däcket var helt platt. Men det fixade pappa och William lätt, och det var noga att William skulle skruva och inte pappa.

 

   

 

Nova tar sig nu flera meter längs golvet och är aldrig där man lämnade henne. Det är verkligen dags att barnsäkra på bebisnivå nu. Hon är speciellt road av plastpåsar och andra saker som prasslar.

Av Lisa Sund - 20 juni 2012 18:33

Idag var det dags att åka iväg till fotografen. När William var 5,5 månader så kom det en fotograf till öppna förskolan som jag gick till då. Så jag tänkte att vi kunde anlita samma fotograf nu när Nova är 5,5 månader. Han undrade om vi ville ha syskonkort också, och det är klart vi ville. Det blev både familjebilder och porträtt foto på William också. Vi tänkte att vi håller Nova vaken lite extra så hon kunde somna i bilen på väg till fotografen, men så blev det inte. Hon somnade inte alls och var därför ganska trött under fotograferingen. Vifick inte så många leenden ur henne men hon var inte gnällig och kinkig, så det gick ganska bra. William tyckte fotografen var jätteroligt så han skrattade så fint på sina bilder. Det var också spännande med fotografens stora kamera, mamma har ju bara en liten kamera. Det är verkligen en jätte bra fotograf och det ska bli spännande att få se bilderna om några veckor.

 

Mamma klädde ju upp sig fint innan vi skulle till fotografen och då ville William också ha högklackade skor precis som mamma.

 

   

 

Idag fick Nova prova på att smaka på potatis och palsternacka. Hon har fortfarande svårt att gapa ordentligt men hon tycker om att smacka på skeden. Hon vill gärna ha mer när hon börjar.

 

 

 

William ville naturligtvis smaka han också. Han skrapade rent skålen när Nova hade fått sina 3 skedar. Han verkade tycka om även detta. Han verkar så nyfiken på vad det är Nova får äta. Han är ju så van att hon bara äter "bebismaten" men nu får hon någonting annat som han inte fått smaka på tidigare.

 

 

 

Fick just reda på att grannens barn har vattkoppor nu, det vore ju perfekt ifall William fick det nu, så vi får nog ta och fixa en lekdate med dom snarast.

Av Lisa Sund - 19 juni 2012 18:10

William hade sinvärsta natt på länge. Han var vaken fram till nästan klockan 2. Stackars pappa fick sköta det för jag somnade som en stock i allt oljud. Man känner sig hemsk när man säger att han inte får sova hos oss men man vill ju fortfarande att han ska lära sig sova i sin säng och tycka om det. Då är det ju lättast att köra redan från början. Novas natt var väl något bättre, hon vaknade kanske 3 gånger men somnade om direkt efter. Hon verkar ha någon sorts tillväxt period just nu då hon vill ha riktigt mycket mat runt 23 tiden, jag verkar inte riktigt ha nog just då för hon verkar inte riktigt nöjd.

 

Vi testade lite citron idag till middagen på Nova. Vi trode alla att hon skulle få en surhetsreaktion som en själv brukar reagera. Men det bidde inte någon min alls. Hon var jätte nyfiken igen på att få in någonting i munnen, skeden var mycket spännande.

 


 

 

Vi var in till Uppsala och handlade lite. Vi hade lite slut på en del basvaror som vi passade på att fylla på. Vi fick ju Linas matkasse igår så vi har ju några middagar färdigplanerade. När vi åkte inne i stan så tyckte Nova att det var allt annat än roligt att sitta i bilen. Då tesyade Anders att höja musiken på radion, det var ACDC, Thunderstruck. Nova tystnade på en gång. Hon verkade jätte nyfiken, och undrade vart ljudet kom ifrån. Vi blev iaf glada får det var en nöjd bebis som inte skrek. Det funkade en gång till på vägen hem, när hon inte ville vara med och sitta fastspänd i stolen. Denna gång var det en ännu tyngre hård rockslåt.

 

Det är så härligt att ha pappa Anders hemma om dagarna. Även om han sitter vid datorn och jobbar mycket så har vi honom hemma iaf.

Av Lisa Sund - 18 juni 2012 20:45

Jag som brukar ha som mest energi på måndagar eftersom jag oftast fått sovmornar under helgen. Men idag så har jag varit trött nästanhela dagen. Riktigt riktigt trött, jag somnade nästan när jag satt i sängen och pillade lite på datorn tidigare idag. Mycket beror det säkert på att Nova har haft ett par usla nätter, det kan vara majsen som spökar. Jag gav inte Nova någon smakportion idag, för att se hur hon sover inatt. Så får det bli någon ny härlig smak imorgon, troligtvis potatis. Vi får hoppas att Nova inte är som jag som bebis, en som inte tål någonting. Det kan förståss bara vara en tillfällighet, eftersom hon inte fått några utslag någonstans utan bara skrek hejdlöst halva natten.


Vi har också hårdtränat William med kalsongerna ett par dagar. Eller, ja när jag kommer ihåg att sätta på kalsonger. Han börjar bli duktigare på att säga byta blöja efter han bajsat i blöjan och han säger till ibland att det är dags att gå på pottan, men oftast är det redan för sent då. Så vi har haft en hel del pölar på golvet idag.


Vi åkte till banken och öppnade lite nya sparkonton och fick igång lite fina överföringar till våra konton så att vi äntligen kan börja spara lite pengar också. Bättre sent än aldrig. 


Än så länge har Nova sovit ok. Hon fick lägga sig vid 18 som vanligt men somnade väl inte förrän 18.30 Hon låg och jollrade i sängen, som sedan övergick till lite gnäll och till slut blev det tyst. William fick lägga sig vid 19.00 och så har Nova vaknat en gång och fått mat igen. Hon har smågnällt lite i sömnen, men än så länge är denna natt 1000 ggr bättre än gårdagens natt.

Av Lisa Sund - 17 juni 2012 22:35

Idag har det inte hänt så mycket. Nova fick smaka lite mer majspuré och denna gång var William med och smakade han med. Han var mycket nyfiken och tyckte det var kul att Nova fick prova på lite annan mat än "bebismaten" som han kallar den. Han verkade tycka det var gott och stog bredvid Novas stol i köket och gapade och sa "Williams tur".


Nova verkar vara bekymrad nu ikväll dock. Hon totalt vägrar att somna. Hon bara ligger och skriker. Blir tyst så fort man tar upp henne. Jag undrar om det är någon magknip eller om det är en tand på gång. Jag tycker inte att det känns som en tand, men alla bar är väl olika så hon kanske inte har sylvassa tänder från början som William hade.


Annars blev det storstädning. Både dammsugning och moppning av alla golv på nedre plan. Det var riktigt fint, fram tills William kom hem igen från sin lekdate med Vilma och hennes pappa. Det hade tydligen varit jobbigt där, med mycket gråt och kiv barnen emellan. Han verkar ha svårt att dela med sig och vill alltid ha det som andra människor har för tillfället. Han går och rycker saker ur Novas händer riktigt ofta nuför tiden. Men nu har även Anders insett att man måste vara lite hårdare mot honom, så nu ska vi nog äntligen få lite pli på grabben.

Av Lisa Sund - 16 juni 2012 18:33

Idag var det äntligen dags för Nova att få en liten smakportion. Det blev majpuré, det var lite riktigt planerat. Jag hade tänkt ge henne potatispuré precis som William fick men jag valde fel burk. Jag hade köpt 3 burkar en med patatis, en med morrot och en med majs. Så blir det när man inte läser på burken, men det får bli potatis nästa vecka istället. Jag var inte lika duktig denna gång och kokade egen potatis och blandade med bröstmjölk, men det funkar nog lika bra med burkmat. Nova förstog inte riktigt vad hon skulle göra, men hon var jätte nyfiken att få saker i munnen som smakade underligt. Vi passade på att ge henne första smakportionen medans storebror sov, så det inte blev några störande moment. Först en liten före och efterbild på Nova.


   


Sedan tar vi två små filmer. Den första med William när han åt sin första potatispuré. Den andra med Nova idag när hon fick sin första smakportion.



 
 


Vi hann med lite shopping på Gränby idag också. Lite scrapbook grejer till Novas dopinbjudningskort. Pappa fick för sig att köpa en bilstereo också, den i Lupon funkar inge bra, eller så kanske var det så att vi inte hade någon där :)

Av Lisa Sund - 15 juni 2012 18:41

Idag var det dags att hämta den nya bilen. Efter att fullständigt vänt upp och ner på hela huset igår när vi letade efter ägarbyteslappen så såg vi oss själva besegrade och ringde bilfirman. Det var tydligen inga problem att komma med den koden lite senare, så vi kunde hämta bilen iaf. Det blev Anders, jag och Nova som åkte. William behövde vila lite så han stannade hemma med Anna. Vi passade på att åka runt lite och shoppa när vi hade chansen, plus att Anders ville testa bilen lite.


Hej då Skodan


 


Hej Forden


 


Efter en underbar middag idag så var William jätte exalterad att sätta tänderna i den stora fina vattenmelonen som han och pappa handlade tidigare idag. Han var verkligen jättenyfien. Han fick upp ögonen för melon igår när vi åt lite buffe på Grönan.


       


Sedan hann William med att slappa med både mamma och pappa idag. Mamma och William slappade lite i hängmattan på lekplatsen. Pappa och William slappade på gräsmattan.


   


Vi har övat lite på att ha kalsonger igen och det blev bara en pöl på golvet idag :)

Ovido - Quiz & Flashcards