Alla inlägg under februari 2012

Av Lisa Sund - 13 februari 2012 19:39

Jag kommer inte riktigt ihåg när Nova somnade igårkväll men jag var ruskit trött, så jag skulle gissa någonstans runt midnatt. Sen vaknade jag inte förrän vid 5 tiden. Nu får man bara hoppas att hon inte har vaknat tidigare men inte jag, men det tror jag inte, för jag vaknar fortfarande av William och det är ibland 2 stängda dörrar mellan oss. Så Nova måste äntligen ha fått för sig att sova på natten för omväxlingens skull, får se om det blir en favorit i repris inatt :) Man kan ju alltid hoppas.


Vi tog en ny promenad idag med pulkan och han var väl inte fullt lika butter som han var igår, men den är nog fortfarande ingen favorit. (Jag lägger in bilder på pulkaturen i gårdagens inlägg). Han tyckte mycket bättre om att skotta med sin snöskovel, eller dra pulkan själv. Jag funderade på att lägga Nova i pulkan, hon är ju ändå inbäddad i både tjockt täcke och åkpåse, så hon skulle nog inte ens ha vaknat, men vi får prova det en annan gång.


   


Jag hann nästan fånga ett underbart ögonblick med kameran idag. William hittade en av leksaks telefonerna idag när vi lekte, eftersom vi oftast pratar med pappa i telefonen så låtsades han göra det, sen skulle mamma också prata med pappa så han gav telefonen till mig. Sen var han jätte gullig och kröp in till Nova som låg i babygymmet och tyckte att hon också skulle prata pappa. Man kunde nästan höra honom såga "Nova prata pappa" han har ju aldrig riktigt sagt Nova men man hörde honom säga prata pappa iaf.


 





Av Lisa Sund - 12 februari 2012 19:16

Solen sken så fint hela dagen. Till och med de mest inbitna innemänniskorna (Anders och jag) vågade sig ut på promenad. Vi köpte en pulka till William igår så det var dags att göra en premiärtur i den. Vi tog en promenad hela familjen runt i området. Det var så härligt så. Dock verkade inte William tycka pulkaåkning var någonting för honom. Han satt och såg mest sur ut i pulkan. Han blev ju lite bländad av solen i början så det kan ju ha varit en bidragande faktor. När vi kom hem till vårt hus igen så ville jag testa att åka nerför vår slänt också. Så jag tog och satte mig i pulkan och tog William i knät och så fick Anders ta och knuffa iväg oss. Då fick vi äntligen en glad reaktion från William, han skrattade när vi var nere. Så vi var ju tvungna att åka en gång till, han skrattade även denna gång. Men när jag frågade om vi skulle åka igen så sa han nej, och när pappa satte honom i pulkan för att dra honom sista vägen hem började han att gnälla, så han fick gå sista biten. Han är verkligen ingen pulka kille. Vi stannade ute lite extra och han och pappa skottade lite snö med sina snöskovlar :)


 


Igår brännde sig William på en lampa, vi trode inte att det var så farligt men det visade att han fick blåsor på två fingrar och en av blåsorna gick sönder idag när Anders skulle torka av William efter lunchen. Han började naturligtvis att gråta, vi torkade av så gott vi kunde sen tog jag honom till vattenkranen och tvättade lite till. William äter ju nämligen mestadels med fingrarna och det kan inte vara skönt att få in en massa mat i såret. När vi tvättat oss klart så tog jag och blötte lite papper och lindade in fingret i. Han verkade tycka att det var skönt, även om han inte riktigt förstod varför han hade ett droppande papper på handen. Han gick i alla fallrunt med detta papper stora delar av dagen. Han visade handen och sa ibland "aj aj" och höll krampaktigt i sin lilla papperstuss.


 

Williams "aj aj"

William tog idag också sin längsta sovmorgon någonsin, han sov ända till klockan 9 :) Det var väl inte så konstigt eftersom grannanrna och favorit tjejen Vilma var ju och hälsade på igårkväll och åt middag med oss. Han var så uppspelt och så var han ju vaken ända till klockan 20. I vanliga fall brukar vi lägga honom mellan 18.30 och 19.00

Av Lisa Sund - 11 februari 2012 20:34

Idag får jag nog se vad som händer när jag inte kämpar med Nova och väcker henne på dagarna, för idag har hon verkligen sovit mycket. Igårkväll höll hon ut nästan till 00 och då var jag riktigt trött. Det brukar sluta med att jag ger upp med att försöka få henne att sova i spjälsängen och lägger henne bredvid mig i sängen istället, hon verkar gilla att kunna se mig.


Vi var in till Uppsala och handlade lite idag, eller nja så särskilt lite blev det nog inte, det blev en ordentlig storhandling. Äntligen så har vi köpt en pulka till William också. Förra vintern fick han bara åka pulka en gång, när jag lånade en ifrån grannen, han var iofs inte ens ett år då så man kanske inte ska åka så mycket pulka då iaf. Hur som helst får vi ta och prova pulkan på väg till förskolan på tisdag. Det kanske blir en sväng redan imorgon, om vi orkar ta på oss alla kläderna :)



     


Här har vi William i pulkan, det var visst i mars 2011 som han fick åka pulka senast, det var ju en så lång vinter förra året. Han sa inte så mycket medan vi åkte, men han verkade tycka om det :)

Det får bli Mello imorgon för oss igen, det var så mysigt att sitta hela familjen i soffan och titta i söndags så det får bli en favorit i repris igen. Vi åt lite fruktsallad då också, jag tror vi tar det igen, vi har ju en färsk annanas i kylen.

Av Lisa Sund - 10 februari 2012 19:03

William och jag (och Nova såklart) gick iväg till öppna förskolan idag. Det var alltid så trevligt att gå dit tillsamnas med grannarna innan vi alla började jobba. Iofs tyckte jag aldrig om sångstunden, den var aldrig direkt genomtänkt eller pedagogisk och så hade den alldeles för mycket kyrkliga inslag i min smak. Nu jobbar alla grannar fortfarande, tråkit men sant, så man fick knata till öppnis själv. Det känns lite som att alla kommer i grupper och det är svårt att komma in i en grupp. Men det blir kanske bättre när man börjar bli stammis :)


Jag hörde mig för lite om dop där också, i det lilla kapellet eftersom vi denna gång tänkt ha endast den närmsta familjen. Vi kommer säkerligen bli en 20 personer iaf, men det blir inte 60 som det var vid Williams dop. Det lät som att det var möjligt att ha dop där, men det var inte så vanligt. Jag tycker det ska passa utmärkt att kunna promenera hem till huset efter dopet på lite fika.


Igår fick William nya kläder från D&J elite, ett klädföretag som skickar hem kläder en gång i månaden.


     

Han blev jätte fin, jag gillar verkligen att kläderna är så könsneutrala, så att även Nova kommer att kunna ha dem. På sista bilden så har han också på sig jackan och mössan ifrån januaripaketet. Jag lär nog dock inte beställa tjejpaketen till Nova, för de är alldeles för tjejiga, men man ska väl aldrig säga aldrig.

Av Lisa Sund - 9 februari 2012 20:33

Det kändes verkligen konstigt att säga trevlig helg till förskole personalen idag. Nu kommer han ju inte gå dit förrän på tisdag. Imorgon ska vi däremot ta en sväng till öppna förskolan. När jag surfade runt för att hitta öppettiderna på öppna förskolan så hittade jag en bild på William där.

 

Det är alltså William som har cammo byxorna och den gröna tröjan och de aldeles för små strumporna :)


På eftermiddagen idag så kom grannen och favorit tjejen Vilma över för att leka lite. Det var en överlycklig William som mötte henne vid dörren, efter det gick det bara utför. William började stortjuta så fort Vilma tog i någonting, eftersom precis just då ville han leka med det. Det spelade ingen roll om vi byggde 5 pussel samtidigt, naturligtvis skulle båda ha precis samma pusselbit. Sen var nog mycket trötthet får jag hoppas, William vaknade när Anders gick upp i morse vid 5.30 Sen sov han bara 1 timme på förskolan. Men han behöver helt klart öva på att dela med sig av sina leksaker. Så dags att boka in lite lekträffar.


Nova är fortfarande lite grön efter hand och fotavtrycket som vi gjorde igår. Jag som tyckte jag var så duktig och stoppade hela tjejen under vattenkranennär jag tvättade :)

 

Storebror är också med på ett hörn såklart. Man blir ju nyfiken när det händer någonting nytt. Traktorn fick bada i vattnet och det stänkte ju ner grabben också, men han var lite mer samarbets villig när vi tvättade oss :) Nova tyckte inte lika illa om avtryckandet som storebror gjorde. Det kan vara så att det är föräldrarna som fått upp snitsen på det hela också :) Hur som helst så skrek hon inte så mycket.


Av Lisa Sund - 8 februari 2012 19:02

Idag blev det äntligen av att vi tog Novas en månads kort och gjorde hand och fotavtryck. Det blev den gröna färgen trots allt för med bilar som ska strula hela tiden så att Anders inte kommer hem eller jag har någon bil, så är det svårt att ta sig in till Uppsala.


Till kortet valde jag att sätta på Nova samma body som William hade på sitt en månadskort.Så jag tänkte lägga upp bilder på båda för att se om de har några drag av varandra. Doch tycker jag att det är svårt att se sånt, jag tycker ju fortfarande inte att William är så lik Anders som alla säger att han är.


Här är i alla fall Nova

   



och här har vi William

   




Ja vad ska man säga? Nova kändes lite stadigare i kroppen, William ser lite mer ut som en säck potatis :) Storleksmässigt känns de ju ungefär lika. Sen till utseende, jag tycker ju att det är två helt skilda individer, men de har säkert drag av varandra :)


För övrigt så hade vi en bra dag idag, jag är stolt att jag för en gångs skull inte tog någon nap idag, så jag borde sova gott inatt, om bara Nova sover :)

Av Lisa Sund - 7 februari 2012 18:30

Idag var det dags för Williams första 5 timmars pass på förskolan. Det blev en lång morgon, mycket på grund av att Nova inte sov alls inatt och jag var supper trött och kinkig. Så det fick bli lite "Bilar" på morgonen. Sen var det bara att klä på sig fulla munderingen vid 8 för att vara på förskolan till 8.30 Williams avdelning var ute på gården och William hittade grannen Vilma på en taxicykel, så han kröp upp bredvid henne. Det blev en ganska lätt lämning.


Efter det så gick Nova och jag hem och stupade i säng, natirligtvis vaknade Nova lite och ville ha mat, men vi somnade om ett tag till. Sen var det bara att äta lunch och gå och hämta storebror igen.


Jag fick ett brav av försökringskassan igår som sa att de inte hade alla uppgifter de behövde, naturligtvis var det de uppgifter som de ansåg sig sakna som jag redan ringt dem om och de sa att jag inte behövde skicka in igen, BAH! Aja, får väl vänta lite till att få pengar da :)


Sen ringde Anders och sa att bilen slutade fungera igen och han fick lov att bli bärgad igen och grannen fick åka och hämta honom igen, SUCK! Varför kan inte saker och ting fungrea som det ska? Nu kommer det deffinitivt att bli en dyr månad, särskilt eftersom vi inte vet om jag får pengar än och Anders bara får halv lön för att han var pappa ledig.


Nu ska Nova och jag försöka få några timmars sömn, så man kanske orkar vara uppe inatt :)

Av Lisa Sund - 6 februari 2012 18:52

Idag hade jag tänkt att när Anders kom hemifrån jobbet skulle vi åka in till Uppsala och köpa lite lila vattenfärg. Varför det kan man undra? Jo för varje månad så gjorde vi hand och fotavtryck med William och jag tänkte vi skulle göra det med Nova också. Eftersom hennes rum kommer att gå i lila istället för grönt så ville jag inte ha grön vattenfärg som vi hade till William. Men det visade sig att anders bil var klar så han och grannen fick åka iväg och hämta den istället. Sån tur var så var det inget allvarligt med den utan det blev relativt billigt (hur billigt det nu kan bli med bärgningsbil och grejer.


 

William tyckte väl aldrig att det var särskilt roligt att kladda med vattenfärg då men det känns bra att ha kvar som minnen. Nu så kommer vi nog bara göra varje år istället. Precis som månadsbilderna som vi kommer att ta av Nova, så blir det bara en gång per år för William framöver



Nej nu ble jag ledsen! Jag gick ut på nätet för att hämta en bild på en hallbänk som jag vill att vi ska köpa på Jysk men då såg jag att de höjt priset med 500 kr :( det måste ha varit nåt extrapris eller kampanj som de hade förut. Aja hur som helst hade jag hoppats att vi skulle ha köpt den när vi åkte in till Uppsala idag, men det lär ju inte hända än på ett tag då :( BLEH!! Jag vill börja få lite ordning bland alla mössor och vantar, det är verkligen överfullt i trådbackarna som vi har nu.

 

Hur som helst här är bänken :)


Sen lite om dagen också kanske. Eftersom idag var första dagen med 15 timmar för William så var han hemma från förskolan idag. Han kommer endast gå tisdag till torsdag mellan 8.30-13.30 Dagen gick iaf bra trots allt :) Tv:n stog inte på en sekund medans det bara var jag och barnen. Sen åkte den på nästan på en gång när pappa kom hem. Då kunde inte pappa säga nej till William som ville titta på bilar :)


William och jag, hmm ja Nova var också med under dagen såklart :) hann med att gå på promenad och bada lite. Jag han fixa det sista med tvätten, som jag inte hann med i helgen för att jag fick feber. Dagen känns som den blev riktigt lyckad trots att jag kanske inte sov optimalt i natt. Vi tog en tvåtimmarsnap efter lunch, det behövde vi nog alla tre.



Ovido - Quiz & Flashcards