Alla inlägg under februari 2012

Av Lisa Sund - 21 februari 2012 19:49

En mycket mer harmonisk dag idag. William var glad när han vaknade, hade säkerligen suttit och filosoferat i sängen en timme innan han tyckte det var dags att ropa efter mamma, ja eller gnälla som han gör. Vi hade en trevlig morgon och sen bar det av till förskolan. Han protesterade lite när vi skulle gå dit och sprang iväg när vi skulle börja klä på oss, men det gick över fort.


Nova och jag hade det trevligt hemma och tog det lugnt mest och pysslade lite med disk. Pappa kom hem supertidigt idag för Nova skulle på läkarbesök på BVC och eftersom pappa fortfarande åker mammas bil till jobbet så fick han komme hem tidigt. Vi plockade upp William och sedan åkte vi dit. Besöket gick bra läkaren tyckte allt såg bra ut och William hade roligt med lite nya leksaker. På väg hem köpte vi några semlor som blev dagens mellanmål.


William började lite smått att smaka på grädden.

 

Sedan smakade han lite av bullen.

 

Sen var det barra att hugga in med resten.

 


Vi passade också på att lägga ut vår Brio Go på blocket, får vi bara hoppas att vi får den såld :)


Här kan ni se annonsen. :)

Av Lisa Sund - 20 februari 2012 18:47

Idag var en riktigt jobbig dag, jag som brukar ha som mest energi på måndagar. Jag har troligtvis fått mjölkstockning igen, jag är öm i hela kroppen och febern har börjat gå upp. Det suger verkligen att amma på vintern, hade inga problem alls med William. När man är lite hängig så brukar även tålamodet ta slut fortare och det har William verkligen testat idag,


Jag tror att hans 2 års trots har kommit tidigt. När vi var ute på promenad idag så tog jag både med hans sittdel i vagnen och pulkan så jag hade båda allternativen öppna. Men det hjälpte tydligen inte, han skulle inte åka pulka och inte åka vagnen (som han i vanliga fall älskar). Jag tror han ville dra pulkan själv och det fick han givetvis, men det gick inte som han ville och då började han tokgråta, fullkomligt skrika och slängasig ner på marken. Det gick inte över på 20 minuter, så vår promenad blev inte särskilt lång, och han fortsatte skrika när vi kom in igen. Han la sig ner i sitt hörn vid kylskåpet, som han har gjort till sitt tjurar hörn och skrek och grät. Nova hade ju naturligtvis inte fått mat på länge så hon skrek hon med så jag fick amma. Sånna här dagar som man bara önskar man kunde gå och lägga sig, men naturligtvis så hade Anders kvällsmöte idag så han kommer inte hem förräns sent :(


Nu gäller det bara att få Nova att somna. William somnade som en stock innan den vanliga sovtiden trots att han sovit 1.30 idag och i vanliga fall brukar sova en timme. Det var säkerligen därför han var så kinkig, Men han fick vakna av sig själv vid dagens tupplur så han borde vara utvilad. Ta lite alvedon och somna tidigt får jag hoppas :)

Av Lisa Sund - 19 februari 2012 19:33

Idag var det pappas födelsedag, det firade vi med att gå på barnkalas hos Vilma :) Jätte trevligt att träffa lite grannar som man inte umgås så mycket med i vanliga fall. Nu på vintern så träffar man ju nästan inga grannar i alla fall. Vi fick i alla fall en massa gott fika och William fick verkligen leka av sig. Han lekte så mycket att han fick fullkomligt spel på slutet för att han inte fick leka med barnvagnen som ett annat barn lekte med.


   



När vi kom hem så blev det lite tittande på bilar för att varva ner sedan fick mamma den brillianta idén att bygga en koja, det gick William igång ordentligt på. Vi får nog ta en favorit i repris imorgon.




 


Nu  blir det lite mys med födelsedagsbarnet, om nu minsta familjemedlemen tillåter det :)





Av Lisa Sund - 18 februari 2012 22:06

Ja vad ska man säga? Till att börja med så tittade vi på Mello redan idag, första gången vi såg det live i år. Vi fick besök av våra vänner Emil och Sara och det var jätte trevligt. Egentligen skulle Erika och Fredrik ha kommit men de kunde inte komma, vi får hoppas att vi kan titta med dem en annan gång. Vi åt iaf lite tacos till middag och en nassa onyttigheter till Mello.


Sen till låtarna, jag tyckte iofs att båda låtarna som gick direkt till globen var bra, jag har fortfarande Ranelids låt Mirakel på hjärnan. Men det kommer säkert bli en väldans debatt om denna låt för det är väl en sån som man antingen älskar eller hatar. Alla här hemma höll inte riktigt med mig när det gällde den låten.


Vi var in en sväng till Uppsala idag för att storhandla lite och handla en present till Vilma som fyllde 2 år idag :) Grattis till henne ! För att hinna handla och komma hem i vettig tid och städa lite innan gästerna skulle komma var vi tvungna att väcka William lite tidigare och det var inte så populärt. Eller han har aldrig några problem att gå upp men han var riktigt gnällig resten av dagen, motgångar var väldigt jobbiga.


Nova börjar ha längre och längre "konversationer" med oss. Hon jollrar så gulligt så, man kan verkligen förstå att hon vill säga någonting.

Av Lisa Sund - 17 februari 2012 19:21

Får man inte sätta på vilka kläder man vill på sin bebis nu? Alla på öppna förskolan trode att hon var en pojke för att hon hade blå byxor på sig. Jag vill inte köpa en massa rosa putti-nutt kläder med spets å annat sött, jag vill kunna ha unisex kläder på henne så länge som möjligt. Men jag vill inte heller att folk tar för givet att det är en pojke för att hon inte har "Hello Kitty" på sig. De blå byxorna har jag för övrigt inte köpt själv, har försökt hålla Williams garderob så könsneutral som möjligt, men får man kläder i present är det bara att tacka och ta emot. Jag tycker byxorna är rätt söta, med Tiger från Nalle Puh på :)


   


William visar här stolt upp sin syster med de blåa byxorna. Han är riktigt snäll med Nova. Han älskar att pussa henne på huvudet och klappa på henne. Det blir för det mesta löst och försiktigt, ibland kan han glömma bort sig lite. Ibland när hon skriker så går han dit och försöker klappa trösta henne också, men oftast är han rätt immun när hon skriker och bryr sig inte nämnvärt :)


Vi var ju som jag nämnde på öppna förskolan idag och den här gången kom grannen dit också, genast mycket roligare med någon man kände. Sen var det inte riktigt samma lycka när William och Vilma träffade varandra som det brukar vara på förskolan eller hemma hos någon av oss. Men de är väl inte varma i kläderna i de lokalerna än, de lekte och hade kul ändå och hann med att rita lite också, det roligaste var nog att byta färg ändå. Han var dock riktigt duktig att sätta på korkarna igen.


Av Lisa Sund - 16 februari 2012 19:02

Idag testade vi Wii brädan tillsammans med William. Vi körde lite olika sporter och balansövningar med Wii fit plus. William tyckte bäst om slalomåkning, han sa "åka" så fort han ville köra den. Naturligtvis så kunde han inte riktigt styra som man skulle men mamma och pappahjälpte till med varsin fot :) Han verkade förstå att det var han som styrde gubben och han skrattade. När han satt i pappas knä och pappa körde ett kulbalans spel med handen så skrattade han hejdlöst till ljudeffekterna.


Natten med Nova gick riktigt bra, hon hade lite svårt att somna som vanligt men när hon väl somnade så sov hon ända till 4.30 :) Det gick bra att sova tillsammans med pappa också. Vi har sovit i sepparata rum medan Nova har spökat så på nätterna så att Anders ska få en chans att sova och orka med jobbet. Jag har ju alltid kunnat sova på dagen när William är på förskolan. Men jag vakande inte ens när han gick upp och klädde på sig som morgonen. Vi får hoppas att det går lika bra i fortsättningen. William har i stort sett slutat (ta i trä) med att vakna på nätterna, om han vakanar så är det oftast runt 23 innan man gått och lagt sig, så det är ok.


William stortrivdes på förskolan idag igen, han är verkligen inte van att gå hem så tidigt, jag sa till pedagogerna idag att han kanske skulle prova att bara sova en timme, så han får lite extra lektid, han är ju ändå så pigg på kvällaran. Inte för att han är svårsövd, han lägger sig ner så snällt och somnar han inte på en gång så ligger han och sjunger och filosoferar för sig själv.

Av Lisa Sund - 15 februari 2012 20:30

Idag har Nova börjat vara vaken som William var när han var liten. William hade aldrig längre naps än 20 minuter på dagarna. Nova har idag vaknat i stort sett varje gång jag har försökt att lägga henne i vagnen eller i spjälsängen. Men William sov ju å andra sidan 12-15timmar på natten, så vi får se hur Nova tänker göra inatt. Bara jag lyckas tanka henne riktigt full så får vi hoppas på det bästa.


William ville inte gå hem ifrån förskolan idag. Han var precis nyvaken när jag kom och hämtade honom. Vi tänker nog säga till om att han bara får sova en timme nu, han verkar så pigg på kvällarna och så får han lite extra lektid på förskolan. När jag kom så sprang han iväg och hämtade en bil som han skulle leka med, sen var han på väg till den stora lastbilen som man kan sitta på, men då fick jag stoppa honom så han inte skulle störa de sovande barnen i rummet bredvid. Dock började han ju gråta istället då, vi får hoppas att han inte väckte någon :)


Det har snöat här i snart ett dygn i sträck så det var inte så kul att gå hem för mammsen heller. Hade helst tagit bilen idag till förskolan om jag hade haft en. Särskilt eftersom jag precis hade badat. Det blev ju ett 20 minutersbad eftersom Nova vaknade :) Så mitt hår blev helt stelt när vi promenerade hem igen i snöovädret på den oplogade vägen. Eller det var plogat på morgonen, men eftersom det snöat hela dagen så var det rätt mycket snö när jag skulle hämta William.


Det blev dubbelbad idag också. Vi stoppade William i badkaret och började fylla på med vatten, medan badkaret fylldes så passade vi på att bada Nova i hennes balja. Hon såg mest förvånad ut, inga protester denna gång. William var lite rädd i början, han blev jätte rädd när Anders fixade bubblori badet för några veckar sedan, han fick panik och skulle upp ur badkaret direkt. Men när leksakerna åkte i idag så var det roligt att bada igen. Han ville inte upp när mamma och pappa tyckte att vi hade badat klart.

Av Lisa Sund - 14 februari 2012 19:59

Dagens ord av William som mamma äntligen förstod "meja sto" eller "mera ost" som det heter på ren svenska :) Han som tidigare inte har tyckt om ost, utan tagit av den från mackan och lagt den bredvid. Nu är det tvärtom, osten äts upp först sen får mamma påminna om att man ska äta mackan också. Dock har ord en tendens att ändra på sig ibland så även ordet ost. Lite senare så kallade han det för "duffs", och det fick de fortsätta att heta.


Nova började dagen med att ha en lång konversation med labanmobilen ovanför hennes spjälsäng. Hon såg så glad och nöjd ut och gjorde små gulliga ljud.


 


Alla hjärtans dag till ära så fick William pyssla lite på förskolan. De verkar ha hunnit med mycket eftersom de gjorde miniröris också. Hur som helst så fick vi med oss ett urgulligt hjärta hem idag som han hade gjort. De hade satt upp alla hjärtanen på fönstret så man kunde se dem utifrån. På Vilmas hjärta stog det till William från Vilma :) Gulligt :) På Williams stog det endast William. På många andra hjärtan stog det till mamma eller till någon kompis, men på Williams stog det bara William.


 


Jag själv hann inte med så mycket idag. Jag samlade ihop alla delarna till gamla barnvagnen och fotade så vi kan lägga ut den på blocket. Vi hade tänkt lägga ut den för 5000 kr och hoppas att vi fick minst 4500kr, men det verkar som att de flesta som har ink allt ligger ute för 7000kr, så det var en trevlig överraskning.


 

 

 


Ovido - Quiz & Flashcards