Direktlänk till inlägg 2 juni 2013

Williams kalasvecka!

Av Lisa Sund - 2 juni 2013 19:01

Veckan började med riktigt härliga och varma dagar. Så efter förskolan en dag så bestämde vi för att de skulle få plaska lite i baljan här hemma också. Nova ville nämnligen inte bli hämtad för hon hade så roligt och plaskade med vatten på förskolan. Båda barnen gick fortfarande i baljan och roligt hade de. Så det var nästan lite synd att vi fick avbryta för att åka till Ikea.

 

 

 

Sedan så kom äntligen vår present till William. En stor Mack där Blixten kan köra in. William lekte i ungefär 10 minuter innan han återgick till siffrorna som han fick av moster Marie.

 

 

 


 

I torsdags, den egentligen födelsedagen så bakade vi lite chokladbollar till det kommande kalaset. William hade slips på förskolan idag, dagen till ära och barnen hade sjungit för honom på engelska som han själv hade valt. Nova försökte rulla lite hon med, men det var svårt att låta bli att smaka.

 

         

 

Så i fredags var barnens förskola stängd så de fick följa med mig till jobbet. Nova pep iväg in på gården så fort vi kom innanför grinden och började leka med allt nytt. William var lite mer avvaktande och följde med mig in när det var dags för lite arbetslagsträff. Nova åt endast brockoli och majs till lunchen men riktigt stora mängder så hon blev nog mätt ändå. Mot slutet av dagen var Nova riktigt trött så det var skönt att få åka hem och slänga henne i säng och koppla av lite. Det är tur att det inte är många dagar som förskolan är stängd.

 

Så blev det äntligen lördag och mormor och morfar och farmor och farfar kom på Williams släktkalas. William var riktigt artig och var duktig och tackade så mycket för alla paket. Han lämnade till och med över ett paket till Nova som fick öppna ett. Sen blev det tårta som alla hjälpte till med. Farmor hade bakat bottnarna, Anders fixade fyllning, Anna spritsade grädde och William fick välja ljus. Sedan kanske det inte var så lätt att blåsa ut ljusen som vi hade trott. Var ju länge sedan vi lärde oss blåsa såpbubblor nu.

 

         


 
 

Den roligaste sysselsättningen för dagen var ändå att få leka med mormor och morfars rullstolsramper. Mycket fin motorisk träning.

 


 

Så blev det söndag och dags för kompiskalas. Vi hade bjudit en hel hög med barn och tyckte väl inte att det var så viktigt att veta hur många som kom men det hade kanske varit bra och fått ett litet hum iaf. Nästan alla kom, så vi var nöjda iaf. Kalaskillen fick ha en ny Blixtentröja på sig dagen till ära, då hela kalaset fick gå i blixtentema. William fick vara med och dekorera en av tårtorna medans Anna fick dekorera den andra, hon har verkligen snitsen inne för det nu. William fick köra lite Bockarna bruse på sin och tyckte det var roligt att få kladda lite med tårtan och godis. När det var dags att fika så var det ju självklart Williams tårta som gick åt så man fick ju snabbt ta fram godispåsen och strö över lite godis över den andra tårtan med så det var några som åt av den också.

 

       

 

Sedan började alla barnen droppa in och då var det ju dags att öppna fler paket. Det är tur att man kan få lite hjälp av kompisarna ibland. Några stackare kom ju precis från ett annat kalas så det var verkligen kalassöndag idag.

 

   

 

En anna var ju så upptagen med kalas och fika att jag glömde bort att jag hade två barn, Nova log och sov så fint första halvan av kalaset. Hon hann få i sig en massa god fruktsallad iaf, hon åt nog upp halva skålen själv.

 

   

 

Sedan var det bara att leka, och leka och leka lite till. Det var verkligen full rulle både inne och ute. Superhärligt att även Isabella och hennes familj vågade sig hit trots att lilla pyret redan skulle ha tittat ut, men hade valt att stanna kvar lite extra. När stormen hade lagt sig så var det bara att plocka upp efter orkanen, men det tar vi nog en annan gång. William somna innan klockan 19 idag framför ipad, vilket är mycket ovanligt. Det är jobbigt med kalas, men roligt!

 

     

 

Tack igen alla föräldrar och barn som orkade er hit i sommarhettan. Det blev verkligen ett toppen lyckat kalas. Födelsedagspojken verkade så nöjd, tänka sig att min lilla gos redan är 3 år.

 
 
mormor ÅSA

mormor ÅSA

3 juni 2013 18:31

Födelsedagsfira HELA VECKAN-hurra att NI orkar, men oj vilken underbar "familje-känsla drt finns mellan er alla. KRAM

http://URL

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa Sund - 22 december 2013 21:28


December passerar verkligen med stormsteg, vi har hunnit med MASSOR denna månad. Ändå så känner jag mig så lugn och fin, riktigt härlig julstämning.   Min stora duktiga kille fick gå till tandläkaren denna månad. Han blev väldigt uppspelt och pra...

Av Lisa Sund - 3 december 2013 19:49


Oj, nu var det verkligen länge sedan jag bloggade. Nu var det verkligen på tiden att ta sig i kragen. Ja vi får köra recappå hela november helt enkelt :)   Vi börjar lite smått med barnen som givetvis fortfarande retar gallfeber på varandra men s...

Av Lisa Sund - 31 oktober 2013 20:07


En liten oktober uppdatering. Vi har införskaffat lite vinterkläder till barnen nu, eller ja till William iaf eftersom Novas overall från förra året passade riktigt bra nu. Undra just hur mycket hon drunknade i den förra året. Härliga färger blev det...

Av Lisa Sund - 14 oktober 2013 19:39


Om vi börjar med vad vi gjorde resten av september så har vi hunnit med att leka lite med med play doh. Det är alltid uppskattat, även om det blir en del bråk, för man bara måste ju ha samma färg samtidigt även om det finns 5011 andra att leka med. ...

Av Lisa Sund - 22 september 2013 19:23

Så var det alltså dags för min lillasyster att fylla 30 år. Hon kommer alltid att vara liten i mina ögon :) Anna och Björn kom redan på fredagen och det blev så trevligt med lite kortspel och en massa skratt på kvällen. På lördagen blev det först lit...

Ovido - Quiz & Flashcards