Direktlänk till inlägg 14 april 2013

Nova börjar förskolan

Av Lisa Sund - 14 april 2013 19:09

Vi börjar med att William en morgon satt och tittade på youtube klipp när folk öppnade kinderägg. Vi var bara tvungna att köpa ett ägg till oss var. Det var mycket uppskattat av lille herrn och man riktigt såg spänningen i ögonen. Chokladen var ju en favorit eftersom han inte ätit det sedan sin 2 årsdag. Sedan var ju jag rätt besviken på "leksakerna", i ett ägg var det bara klistermärken i ett bara några plastbitar man skulle knuffa mellan sig och i en var det ju en kul liten gubbe. Annat var det på den gamla goda tiden då det minsann var riktiga leksaker i alla ägg. Grabben var ju iaf nöjd och det är ju det viktigaste.

 

     

 

Vi passade på att åka till IKEA förra helgen för att handla lite nya saker till Williams rum. Han har ju alltid haft en av sina små pallar bredvid sängen som sängbord, där han har sitt vatten. Jag tyckte nu det var hög tid att han fick ett ordentligt sängbord, och en stol eftersom jag tyckte att den gamla inte riktigt matchade in. Nova passade på att gunga lite i lekhörnan på Ikea.

 

     

 

Sedan så beställde jag lite nya gardiner och halkskydd till trappan från Ellos tidigare. Paketet kom och jag kunde inte vänta att få upp allting på en gång. Det blev riktigt vår/sommarfint här hemma. Nu väntar vi bara fortfarande på att bli av med de gamla vardagsrumsmöblerna så att det blir ljust och fint snart.

 

     

 

William lyckades igår tugga sönder sin napp också. Inte så att den gick sönder som den gick på bilden men halva gummit sprack. Sedan så var pappa tvungen att slita sönder andra halvan för att William skulle inse att den var trasig för i hans värld var den ju precis som vanligt, men i mammas värld en livsfarlig kvävningsfälla. Den blev en lite jobbig natt med endast 2 nappar i sängen men med fina löften om att vi skulle köpa nya nappar nästkommande dag. Hundnappen var ju hans favorit och vi hade turen att vi hittade en med samma motiv så han blev så nöjd och glad idag.

 

   

 

Så har min lilla tjej blivit så stor att det var dags att börja förskolan också. Jag insåg väl att hennes utekläder inte var så anpassade för förskoleverksamhet och måste nog köpa lite mer regntätt. Hon verkade i alla fall nyfiken på det mesta på förskolan och var inte rädd att trava in själv utan mamma som hon tidigare gjort när vi hämtat William. Hon fick vara med brorsan lite och leka i den lilla kojan i köket på förskolan, men det var väl mest efter att mamma sagt till. William var ju överlycklig att mamma och Nova var med och höll koll på mig hela tiden för att se till att jag inte gick hem.

Nova började äta bättre också, hon har varit inne i en matvägrarperiod och ratat nästan all mat. Det var kul att se att hon har börjat äta igen och kul att det blev på förskolan hon bestämde sig. Sedan märkte vi ju igår att det faktiskt hade poppat upp fler tänder i den lilla munnen och säkerligen därför hon haft svårt att äta.

Hon verkade inte heller ha problem att göra sig hörd och få vara med andra barn. Har man en storebror så är man van med att få säga till på skarpen och det kan hon. Sedan kanske det är hon som är lite gåpåig och snor leksaker från andra också. Men ibland så verkar de fungera på bådas villkor.

Utomhus är stövlar ett big "no no" eftersom det är svårt att gå i, så fort hon fick på sig gymnastikskorna så började hon leka. Hon blev först lite bestört att vanten blev kladdig men sedan var det bara kul.

 

           

 

Så är det bara en dag kvar av inskolningen och sedan har man två förskolebarn. Hon har ännu inte lyckats somna på förskolan, utan snarare väcka de andra barnen. Hon gallskriker verkligen när det är dags att vila och vill bara gå omkring och leka. Det är väl för mycket att undersöka fortfarande, vi får hoppas det går bättre när nyhetens behag har lagt sig.

 
 
mormor ÅSA

mormor ÅSA

16 april 2013 08:29

Oj vad det händer tusen olika spännande saker.
Sängbordet till William passar verkligen, han har ett härligt rum.
Spännande härlig presentation av Kinderegg.
IKEA & nya gardiner blev vårfina.
Tänk nu har ni 2 förskolebarn,& Nova verkar trivas bra.
KRAM från mormor ÅSA

http://URL

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa Sund - 22 december 2013 21:28


December passerar verkligen med stormsteg, vi har hunnit med MASSOR denna månad. Ändå så känner jag mig så lugn och fin, riktigt härlig julstämning.   Min stora duktiga kille fick gå till tandläkaren denna månad. Han blev väldigt uppspelt och pra...

Av Lisa Sund - 3 december 2013 19:49


Oj, nu var det verkligen länge sedan jag bloggade. Nu var det verkligen på tiden att ta sig i kragen. Ja vi får köra recappå hela november helt enkelt :)   Vi börjar lite smått med barnen som givetvis fortfarande retar gallfeber på varandra men s...

Av Lisa Sund - 31 oktober 2013 20:07


En liten oktober uppdatering. Vi har införskaffat lite vinterkläder till barnen nu, eller ja till William iaf eftersom Novas overall från förra året passade riktigt bra nu. Undra just hur mycket hon drunknade i den förra året. Härliga färger blev det...

Av Lisa Sund - 14 oktober 2013 19:39


Om vi börjar med vad vi gjorde resten av september så har vi hunnit med att leka lite med med play doh. Det är alltid uppskattat, även om det blir en del bråk, för man bara måste ju ha samma färg samtidigt även om det finns 5011 andra att leka med. ...

Av Lisa Sund - 22 september 2013 19:23

Så var det alltså dags för min lillasyster att fylla 30 år. Hon kommer alltid att vara liten i mina ögon :) Anna och Björn kom redan på fredagen och det blev så trevligt med lite kortspel och en massa skratt på kvällen. På lördagen blev det först lit...

Ovido - Quiz & Flashcards