Direktlänk till inlägg 17 mars 2013

Nyklippt snygging

Av Lisa Sund - 17 mars 2013 19:50

Ja vart börjar vi då? Kanske lite om Nova först. Nova verkar älska att klä ut sig. Hon kommer ofta med sina egna eller Williams kläder och vill ha hjälp att sätta på sig dem. Sedan spelar det ingen roll om det är två helt olika skor eller en overall som inte kommer att passa på flera år, de är mysiga att gå runt i. Vi har ju lite utklädningskläder som hon gillar att sätta på sig också. Hon verkar ha fastnat väldigt mycket på handväskor också. Denna söta lilla kaninväska är nog famoriten, den drar hon upp på axeln och svassar omkring med under långa stunder. Jag som inte ens använder handväska, man undrar ju vad de får allting ifrån. Sedan så har hon också hittat dragkedjor. Pyamasen brukar inte se ut sådär oftast utan den brukar vara nerdragen ända ner till foten. Hon hittar dragkedjor överallt, fickor, pappas tröja, Williams overall och sin egen jacka. Hon har inte haft sin utejacka stängd ordentligt på ganska länge nu.

 

 

 

En fredag eftermidag så pysslade vi lite med grannbarnen. Vi började med att fingrmåla toarullar och det var uppskattat hos båda. William är jätte duktig att doppa och måla. Nova doppade hela sin toarulle och sedan åkte den in i munnen, hon var riktigt blå. Toarullarna blev sedan maraccas som Nova var riktigt duktig på att spela på.

 

 

 

Nova har börjat äta maten själv mer och mer. Hon vägrar att gapa när vi försöker mata så det får väl bli kladdfest varje måltid istället. Denna film påpekar hon till och med att hon är kladdig och så ger hon en liten slängkyss på slutet av filmen, det hade jag inte sett henne göra tidigare.

 


 

 

Förra helgen kom farmor och farfar hit. Vi passade då på att åka iväg tillsammans med dem och Vilma med familj till båtmässan i Stockholm. Oj, vad många fina båtar det fanns. En annan som inte är båtmänniska alls blev ju nästan sugen. Kändes ju som små praktiska, riktigt lyxiga lägenheter. Både William och Nova tyckte det var superkul att gå ombort och titta och undersöka alla båtarna. William fortsatte till nästa och nästa båt och ville inte alls göra någonting annat. Nova gillade att få gå fritt och få lite klätterutmaningar. Hon har ju börjat krypa mer och mer i trappan, så detkanske är dags för lite grindar snart.

Vi hade med oss en ask med vindruvor som William var jättesnäll att dela med sig av till både Nova och Vilma utan att vi behövde säga till. Jag tror till och med att Nova fick fler vindruvor än William, för han verkade tycka det var så kul att mata henne.

 

       

 

William har efter att jag lekt lite exta med honom fått tillbaka sitt intresse för bockarna bruse. Det ska tittas på ipad och så ska det lekas. Han är ju lite duktigare nu att berätta en saga från början till slut än vad han kunde för ett halvår sedan.

 


 
 

Jag handlade nya berlocker till mitt armband för några veckor sedan också. Vi passade då på att köpa ett armbandsur till William. Han har varit ganska nyfiken på klockan under en längre tid så vi tyckte att det vore kul med en. När vi pekat ut den så plockade hon ut klockan från glasmontern och gick sedan runt i butiken för att hitta en ny likadan i en låda. William följde då med expiditen hela tiden och fick nästan panik när hon låste in klockan i glasmontern igen. Han fick sätta på sig sin nya klocka på en gång och var så stolt. Han ville ha den på sitt rum när han skulle sova sedan för att ha den nära sig. Han börjar bli riktigt duktig på hel och halv nu.

 

 

 

Igår var hela familjen iväg på Leos lekland. Vi var berädda på att William skulle vara lite fegare än han var sist vi var där. Han är fortfarande livrädd för trappan här hemma och stryker sig längs väggen för att komma in till Novas rum för att undvika trappan. Han vill alltid hålla handen när vi är på lekplatser och åker rutchkana. Hur som helst så började vi på miniland. Nova var precis lika rädd för bollhavet denna gång som hon var sist. Hon var mer nyfiken nu och försökte klättra i flera gånger själv men ångrade sig snabbt varje gång. Att krypa uppför "trappan" till minikanan var mycket roligare och hon körde helt slut på pappa genom att vilja åka igen och igen och igen. Allra roligast tyckte hon nog var att få springa fritt på de öppna ytorna.

William började också på miniland men efter att vi åkt minikanan två gånger så började han peka mot de andrakanorna så han och jag gick vidare. Han var riktigt duktig att klättra uppför och var inte rädd för hindrena mitt i trappan längre. Första åket ville han åka själv men efter att det gick lite för fort så ville han sitta i mammas knä. Det var inte föräns alldeles på slutet när Nova var med ett par åk som han vågade åka själv och faktiskt släppte min hand också. Jag är supernöjd med dagen för barnen verkade ha toppenkul.

Vi tog några små pausar vid piratskeppet och sköt lite bollar så mamma fick sitta och vila lite och en annan paus blev hoppa lite studsmatta som han tidigare inte vågat försöka alls men nu tyckte var riktigt kul.

 

           

 

Idag var William och jag iväg på FunkyKidz också. Det var den bästa gången hittils. Vi hoppade ju över i söndags då varken Anders eller jag kände för det och det verkade som att de bara hade kört showdans då så att föräldrarna som var där hade klagat. Vi går ju dit för att dansa och ha kul inga måsten och tvång, verkade som att fler än oss tänkte skita i showen. Kanske vara med och titta men inte släppa upp ungen själv eller med förälder för att dansa inför en jätte publik. Denna gången så blev det ingen showdans alls och William hade superkul och lyssnade på både mig och dansfröken. 

 

Och så till min superfina nyklippta kille. Vi åkte till Gränby för att klippa honom och han somnade i bilen såklart. Vi lyfte över honom i vagnen och tog ett dropinnummer, det var nästan 40 nummer innan oss och vi kände väl att det skulle ju ta hela dagen kanske. Men det visade sig att det var några frisörer som endast klippte killar så William fick nästan komma på en gång. Att komma från sovandes direkt ner i frisörstolen var inte populärt. När Nova och jag kom tillbaka visste vi inte ens att han hade fått sätta sig, men han hördes över halva Gränby, så det var bara att börja om från början, ta en liten paus och vi gick och tittade på leksaker och pratade med honom vad det innebar att klippa sig. Sedan tillbaka igen och försöka hitta en ny ledig frisör, men då gick det bättre. Fortfarande lite obehagligt med vatten och kammen var inte heller så poppis men slutresultatet blev superfint. Han fick sitta och spela på våra telefoner medans han klipptes och då gick det bättre.

 

   

 

 

 

 

 
 
mormor ÅSA

mormor ÅSA

19 mars 2013 08:12

Underbara upplevelser, mer kommentar kommer KRAM

http://URL

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa Sund - 22 december 2013 21:28


December passerar verkligen med stormsteg, vi har hunnit med MASSOR denna månad. Ändå så känner jag mig så lugn och fin, riktigt härlig julstämning.   Min stora duktiga kille fick gå till tandläkaren denna månad. Han blev väldigt uppspelt och pra...

Av Lisa Sund - 3 december 2013 19:49


Oj, nu var det verkligen länge sedan jag bloggade. Nu var det verkligen på tiden att ta sig i kragen. Ja vi får köra recappå hela november helt enkelt :)   Vi börjar lite smått med barnen som givetvis fortfarande retar gallfeber på varandra men s...

Av Lisa Sund - 31 oktober 2013 20:07


En liten oktober uppdatering. Vi har införskaffat lite vinterkläder till barnen nu, eller ja till William iaf eftersom Novas overall från förra året passade riktigt bra nu. Undra just hur mycket hon drunknade i den förra året. Härliga färger blev det...

Av Lisa Sund - 14 oktober 2013 19:39


Om vi börjar med vad vi gjorde resten av september så har vi hunnit med att leka lite med med play doh. Det är alltid uppskattat, även om det blir en del bråk, för man bara måste ju ha samma färg samtidigt även om det finns 5011 andra att leka med. ...

Av Lisa Sund - 22 september 2013 19:23

Så var det alltså dags för min lillasyster att fylla 30 år. Hon kommer alltid att vara liten i mina ögon :) Anna och Björn kom redan på fredagen och det blev så trevligt med lite kortspel och en massa skratt på kvällen. På lördagen blev det först lit...

Ovido - Quiz & Flashcards