Direktlänk till inlägg 1 januari 2013

Nyårsafton

Av Lisa Sund - 1 januari 2013 21:21

Ja och igår var det nyårsafton. Ett nytt år igen. Min lilla snutta som nu snart funnits i 1 år. Dagen spenderades tillsammans med glada grannar och en av Anders gamla polare. Självklart inleddes det hela med en helt sagolik middag, som alltid när Anders står i köket. William hade lite svårt att vänta så han högg in på förrätten på en gång. Vi hade ju sagt att när Vilma kom då skulle vi äta, så han började äta när Vilma kom :)

 

   

 

Barnen hann med lite allsång i trappan och vi vuxna hann med lite sälskapsspel. Det var sjukt länge sedan man spelade brädspel, men kul det var det. Man kände sig inte så korkad som man brukar, så kanske har man börjat få någonting bakom pannbenet äntligen.

 

 

 

Novas fårsta nyår och mamma lyckas inte fånga henne på en enda bild. Aja, vi får fråga resten av sällskapet om de lyckades. Mycket säkerligen beroende på att hon sov bort stora delar av dagen då vi slog ihop hennes 2 naps till en och lät henne sova så länge hon ville. Hon sov då till nästan 16.30, men ändå så blev hon trött klockan 18 som vanligt. Hon kom väl i säng strax efter klockan 19 och sov sedan resten av nyårsafton igenom och vaknade inte föräns strax innan 10 på nyårsdagen. William hann med att äta lite glass, sen fick han hoppa i säng han med och han sov fint hela kvällen han med. Han vaknade dock under fyrverkerierna och då var ju vi inte inne i huset längre. Han verkade dock inte så rädd när vi kom in igen utan talade mest om att han inte ville sova. Han fick vara uppe med oss ett tag och sedan sov han fint hela resten av natten och vaknade inte när jag försökte väcka honom vid 10.

 

Barnen fick ha på sig D&J kläder som matchade varandra. De fick också ha på sig sina halsband som de fått av mormor och morfar när de döptes. William är så stolt över sitt halsband. Han verkar känna sig riktigt fin när han har på sig det. De hade på sig dem även på julafton.

 

 

 

   Vi passade idag också på att riva vårt pepparkakshus. Nova blev riktigt nyfiken på hammaren, eller ja kycklingklubban innan vi ens började.

 

 

 

William började banka jätteförsiktigt först så jag trode att nä nu får nog Anders och jag riva det här huset. Till slut så blev det iaf en liten spricka och taket gick sönder och då började väl William fatta galloppen och köra igång lite vildare. Till slut var det bara smulor kvar, men kul hade grabben iaf. Det märks att han inte är van att få banka på saker.

 

     

 

När jag sedan sa att han fick äta pepparkaksbitarna också blev han också förvånad. Han frågade om han både fick äta "snön" eller glasyren och om han fick äta "plupparna" eller non-stop. Godisarna var riktigt populära. Men han åt inte alls så mycket som man kanske trode han skulle, så jag behövde aldrig stoppa honom. Båda barnen verkade iaf ha riktigt kul att banka och äta. Nova fick knapra på lite majkrokaristället. Pepparkaka känndes lite för hårt för hennes tänder.

 

   

 

En liten incident under mellandagsrea shoppingen på Gränby som bekräftade Williams nötallergi råkade vi ut för också. Vi började med att fika och Anders tänkte att en kokostopp inte är så fasligt onyttig att det borde William kunna gilla och äta. Efter ett tag började han få röda utslag i ansiktet och han la själv ner kokostoppen och vile hellre ha Novas fruktbägare. Jag frågade efteråt på cafét och då sa de att det var mandelmassa i den. Nu får vi verkligen tänka efter vad vi stoppar i honom. Han fick jättestora utslag men de började försvinna lite smått efter någon timme igen. Han verkar ju inte få någon problem med andningen men det är ändå läskit att se honom få dessa utslag. Vi får hålla oss till frukt istället som vi åt idag. Färsk annanas och melon. Det gick ner hos både Nova och William.

 

 

 

 

 
 
mormor ÅSA

mormor ÅSA

7 januari 2013 08:28

TACK hela fam för UNDERBART fölsisbesök. Wiliam & Nova är helt fantastiska, vetgiriga & duktiga. Du Lisa har också gått ner i vikt, otroligt bra, för jag vet vad viktigt det är att jämnt hålla igen. Åh vad Fina era barn är & de vet hur de kan göra en glad.

Jag var mycket trött efter besöket, men mycket lycklig.

http://url

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa Sund - 22 december 2013 21:28


December passerar verkligen med stormsteg, vi har hunnit med MASSOR denna månad. Ändå så känner jag mig så lugn och fin, riktigt härlig julstämning.   Min stora duktiga kille fick gå till tandläkaren denna månad. Han blev väldigt uppspelt och pra...

Av Lisa Sund - 3 december 2013 19:49


Oj, nu var det verkligen länge sedan jag bloggade. Nu var det verkligen på tiden att ta sig i kragen. Ja vi får köra recappå hela november helt enkelt :)   Vi börjar lite smått med barnen som givetvis fortfarande retar gallfeber på varandra men s...

Av Lisa Sund - 31 oktober 2013 20:07


En liten oktober uppdatering. Vi har införskaffat lite vinterkläder till barnen nu, eller ja till William iaf eftersom Novas overall från förra året passade riktigt bra nu. Undra just hur mycket hon drunknade i den förra året. Härliga färger blev det...

Av Lisa Sund - 14 oktober 2013 19:39


Om vi börjar med vad vi gjorde resten av september så har vi hunnit med att leka lite med med play doh. Det är alltid uppskattat, även om det blir en del bråk, för man bara måste ju ha samma färg samtidigt även om det finns 5011 andra att leka med. ...

Av Lisa Sund - 22 september 2013 19:23

Så var det alltså dags för min lillasyster att fylla 30 år. Hon kommer alltid att vara liten i mina ögon :) Anna och Björn kom redan på fredagen och det blev så trevligt med lite kortspel och en massa skratt på kvällen. På lördagen blev det först lit...

Ovido - Quiz & Flashcards