Direktlänk till inlägg 1 januari 2013

Juldagen

Av Lisa Sund - 1 januari 2013 20:55

Nu så kom jag mig äntligen för att skriva lite igen. På juldagen så åkte vi upp till Anders föräldrar i Dalarna. Resan gick riktigt bra. Även om Nova hade tagit lite sovmorgon så somnade hon fint i bilen och sov nästan en timme. Sedan blev det lite gnäll naturligtvis, men vi hade förberätt lite mackor och med mat i magen så gick det bättre. William fick spela lite på Ipad och det är alltid populärt. Sedan gick det ju inte att kolla på Bamse på Netflix som han brukar och det var han ju lite besviken över. Han underhöll sig själv hela vägen utan att somna, ipad är verkligen bra för det. Däremot kanske det inte var så smart av oss eftersom han hade vaknat rätt tidigt och var rätt kinkig under hela vårt besök.

 

 

 

William hittade snabbt fram till favoriten farfar och bänkade sig där. Nova var jag väl lite otaktisk och försökte räcka över till farfar lite för fort och hon blev riktigt rädd. Det tog ett tag att vänja sig men efter ett tag så var inte han läskig längre heller. Hos farmor får man också en massa roliga nya leksaker. Nova fick ett stapeltorn som både blinkade och lät. Hon var mycket fashinerad.

 

   

 

Vi fick också träffa barnens kusiner. Alltid lika trevligt och roligt och se hur de leker med varandra. Tjejerna är ju så stora nu så man hinner ju inte med alls. Snälla och rara kusiner har de iaf, både William och Nova fick massa uppmärksamhet.

 

   

 

Sen fototokiga som vi mammor är så försökte man ju få med alla på ett fint litet kusinfoto, men alla barnen var inte riktigt med på noterna. Aja, det är väl så när man har att göra med barn.

 

 

 

Sedan kom ju tomten och hälsade på. Det var mycket spännande. William var mycket mer modig än vad jag trode han skulle vara. Han travade så snällt fram till tomten och väntade snällt på sitt paket. När säcken var full så var det bara han som vågade ge tomten en kram också. Han försökte lite fint att fråga om det var farfar som var tomten, men han satt ju så fint i soffan han så det var lätt att peka ut honom. Men om man börjar ifrågasätta tomten redan nu så får vi se hur många år vi egentligen kommer att tro på tomten :)

 

   

 

Det blev en massa paket till båda barnen och William blev så glad för alla sina. Lego är ju alltid en hitt, han blev mycket sur på mamma när hon inte ville öppna och bygga på en gång. Småbilarna däremot sprang han iväg och lekte med på en gång så han knappt hann med att öppna de sista paketen. Han fick också pussel av farmor som han också ville lägga på en gång, men inte fick. Nova tyckte det var jätte kul att klämma och smaka på allt hon fick. Hon hjälpte pappa lite att öppna men tittade mest efter sakerna och böjde genast fram sin mun.

 

 

 

William började redan på julafton att lägga det pussel han fick av Anna då det var lite svårt i början men till slut kunde han själv. Hemma igen efter minijul så hade han ännu fler pussel och då började han ha pusselverkstad och lägga alla sina pussel. Han är riktigt duktig nu på både 15, 20 och 25 bitarspusslen.

 

   

 

 

 
 
mormor ÅSA

mormor ÅSA

3 januari 2013 08:17

Vilken härlig släkt & familj Ni är.
Jag & morfar är fruktansvärda, men allt bara händer & vi hinner inte med. Ljuvligt att Er JUL blev FIN med massor av upplevelser.

Vi är så glada att vi kan & får komma till er lördag 5/1 2013
FÖRLÅT, FÖRLÅT "vi hänger med tåget nu"
KRAM mormor & morfar

http://url

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lisa Sund - 22 december 2013 21:28


December passerar verkligen med stormsteg, vi har hunnit med MASSOR denna månad. Ändå så känner jag mig så lugn och fin, riktigt härlig julstämning.   Min stora duktiga kille fick gå till tandläkaren denna månad. Han blev väldigt uppspelt och pra...

Av Lisa Sund - 3 december 2013 19:49


Oj, nu var det verkligen länge sedan jag bloggade. Nu var det verkligen på tiden att ta sig i kragen. Ja vi får köra recappå hela november helt enkelt :)   Vi börjar lite smått med barnen som givetvis fortfarande retar gallfeber på varandra men s...

Av Lisa Sund - 31 oktober 2013 20:07


En liten oktober uppdatering. Vi har införskaffat lite vinterkläder till barnen nu, eller ja till William iaf eftersom Novas overall från förra året passade riktigt bra nu. Undra just hur mycket hon drunknade i den förra året. Härliga färger blev det...

Av Lisa Sund - 14 oktober 2013 19:39


Om vi börjar med vad vi gjorde resten av september så har vi hunnit med att leka lite med med play doh. Det är alltid uppskattat, även om det blir en del bråk, för man bara måste ju ha samma färg samtidigt även om det finns 5011 andra att leka med. ...

Av Lisa Sund - 22 september 2013 19:23

Så var det alltså dags för min lillasyster att fylla 30 år. Hon kommer alltid att vara liten i mina ögon :) Anna och Björn kom redan på fredagen och det blev så trevligt med lite kortspel och en massa skratt på kvällen. På lördagen blev det först lit...

Ovido - Quiz & Flashcards