Alla inlägg under juli 2012

Av Lisa Sund - 5 juli 2012 20:45

Igår när vi tog våran promenad så provade vi att sätta Nova i Williams sittdel istället för att hon skulle sitta upp i liggdelen som hon brukar. Självklart spännde vi fast henne och det var inte så populärt i början, men hon vande sig snart. Hon verkade tycka att det var roligt att sitta upp och få se en massa saker ifrån vagnen. Jag har funderat på att byta ut hennes liggdel, men hon sover ju fortfarande rätt mycket i den omdagarna. Vi skulle iofs kunna lägga henne i spjälsängen istället. Hon lyckades iaf somna i sittdelen, och det verkade gå bra att sova där med.

 

 

 

När det sedan var dags att sova så var både William och Nova superpigga. Jag vet inte hur många vändor William var ut och Nova ville då absolut inte sova. Mycket berode säkert på att det var Anders tur att ha feber och därför gick han och la sig tidigt och då ville ju hon komma upp och vara med pappa. Hur som helst så efter vad som kändes som timmar med skrik och bus  så somnade hon med nappen i munnen för första gången. Hon kanske börjar känna tryggheten med att ha någonting att suga på nu.

 

     

 

Till middagen fick Nova smaka lite hallon. Hon kunde knappt vänta tills vi hade fått av henne kläderna innan hon dök på nappen. Helt plötsligt gick det jätte bra att suga på napp jätte länge, bara det fanns hallon i den. Hon gav oss många leenden, så lite frysta bär får vi helt klart prova igen.

 

         

 

Idag var det Williams sista dag på förskolan innan sommaren, det var inte alls många barn där. Det ska bli mysigt att få ha hela familjen hemma och hitta på lite saker tillsammans. Vi börjar semestern på måndag med att börja bygga rummet i vardagsrummet. Ett extra rum är ju aldrig fel, vi får bara hoppas att det inte blir för mörkt när vi nu tappar 2 fönster.

 

Så var det Novas 6 månadersdag idag också. Tänka sig att lillsnuttan redan är ett halvt år. Hur som helst så tog vi månadskorten idag, den översta bilden är Nova och den undre är William.

 

   

 

 

Av Lisa Sund - 3 juli 2012 19:08

Gårdagen hade inte så mycket att bjuda på. Vi var en sväng in till Uppsala för Anna behövde gå på något möte. På vägen hem så var det någon som hade gräsrullar på släpkärran som hade tappat halva lasset och sprang på vägen och plockade gräs. Såg måttligt pinsamt ut, mitt i en av Uppsalas mest trafikerade rondeller.

 

Idag åkte vi in och storhandlade på Citygross. Vi har inte varit där så mycket, men de har verkligen en hel del. Man måste bara lära sig hitta i butiken så kanske man kan åka dit fler gånger. När vi skulle kliva ur bilen så var det första William sa var "äta gass sen". Jag ville inte lova honom något som kanske inte skulle bli av sedan men jag ville inte heller säga ett bestämnt nej, så jag sa kanske äta glass istället. Han hade säkert ingen aning om vad det betydde men han nöjde sig iaf med svaret och tjatade inte inne i affären. Sen blev det ju en glass när vi väl kom hem ändå, så han tror säkert att kanske betyder ungefär samma sak som "sen".

 

Vi passade också på att fylla på Novas garderob med lite sommarkläder. Jag som tyckte att hennes garerob var så full med kläder, men när man tittade närmare så var det nästan bara långärmat. De ligger ju lite i ofas med kläder eftersom William föddes på sommaren och Nova på vintern, men det borde rätta till sig snart när hon börjar stanna på samma storlek ett längre tag. Hur som helst så finns det ju så otroligt mycket sött till tjejer så jag bara kunde inte låta bli att köpa en massa rosa. Det blev ju iaf inget hello kitty :) Någonting kan hon säkert ha på sig efter dopet. Den lila klänningen kanske för att följa färgtemat. Aja, nu har hon iaf lite tunnare och kortare saker att ha på sig.

 

           

 

William satt idag och tittade på Bollibompa och sjöng "blinka sjärna där" (blinka lilla stjärna), jag var bara tvungen att filma lite.

 


 

 

 

Av Lisa Sund - 1 juli 2012 21:04

Idag fick vi besök av Anders f.d kollega Patrik och hans familj. Douglas ("Ogglass") som är dryga halvåret äldre än William var lite blyg i början, är väl inte så konstigt när man åkt bil så långt och sedan är i ett vilt främmande hus. Men efter att vi fått lite mat i magen så kom grabbarna igång. Jag har nog aldrig sett William leka så bra med någon. De verkade ha jätte kul tillsammans. Det var inte så mycket kiv och tjafs som det kan vara med min lilla dramaqueen utan de kom så bra överens. Kanske såg han upp till Douglas för att han är äldre, de är ju de äldre pojkarna på förskolan som han pratar mest om. Hur som helst hade både vi föräldrar och barnen en superdag. Nova var med på ett hörn hon med, hon var helt lyrisk över att få ligga mitt bland så många leksaker, och hade fullt upp att ta sig till nästa sak som hon spanat in sig på.

 

     

 

Under lunchen så satte Anders en bit av steken i halsen och den ville inte riktigt komma upp igen. Jag både dunkade honom i ryggen och försökte göra heimlich. Han vill aldrig göra om det igen säger han och det kan man ju förstå. Vi får hoppas att vi får slippa sånt framöver.

 

Jag passade på att ge Nova sin första majskrok idag också. Hon verkade riktigt nyfiken och mumsade i sig den glatt. Storebror fick också en majskrok vilket han goffade i sig ganska snabbt, sedan ville ju han ha Novas krok också. Han var inte glad att hon hade något och inte han. Men efter lite förklaring så nöjde han sig iaf och hon fick fortsätta mumsa på sin majskrok.

 

     

 

 

Ovido - Quiz & Flashcards